fbpx
2 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Miért nem kommunikál a polgármester a Margaréta Otthonban lévő tömeges fertőzésről és halálesetekről?

Kecskemét polgármestere tavasz óta gyakran használja Facebook oldalát arra, hogy a lakosságot ezen keresztül értesítse a koronavírussal kapcsolatos hírekről, történésekről, döntésekről.

Ez még most is így van, az elmúlt hetekben is olvashatók az oldalán ilyen jellegű posztok. A többi között a Margaréta Otthonról is írt. November 6-án arról tett ki közleményt, hogy az egyik lakó koronavírusos. Ő a kórházból került vissza negatív teszt után, izolálták valameddig (nem derült ki, mennyi ideig), egy újabb negatív teszt után a házastársa mellé engedték. Később jelentkeztek nála az otthonban a tünetek, és ekkor már pozitív lett a tesztje. Ekkor azt kérte az otthontól a polgármester, hogy a kórházból kikerülőket két hétig izolálják.

Facebook/Szemereyné Pataki Klaudia

Később videóüzenetet közölt a Szociális Munka Napján, amelyben háláját és köszönetét fejezte ki a szociális munkások felé. Ha úgy tetszik, ez érinti a Margaréta Otthont is.

Viszont arról nem találunk a polgármester Facebook oldalán semmit, hogy a Margaréta Otthonban közben tömeges fertőzés indult el, és hárman is meghaltak.

A Baon.hu kérdezett rá az önkormányzatnál, hogy mi a helyzet az otthonban. Erre a kommunikációs vezető válaszolt, és a cikk szerint elmondta, hogy 23 gondozottnál mutatták ki a koronavírust, közülük 3 lakó meghalt, 4 főt kórházban ápolnak és 6 dolgozó is fertőzött. A portál cikke szerint az az idős férfi is elhunyt, akiről korábban a polgármester is posztolt.

Hasonló cikkünk:  Mától februárig bezárnak a kecskeméti kulturális intézmények, megszorítás van

De vajon miért nem találunk erről információt a polgármester oldalán?

Miközben például olyan szintű tájékoztatás is belefért, hogy a Centrum környéki faültetés idején odament hozzá egy kislány, aki olyan aranyos volt, és szeretett volna találkozni a polgármesterrel.

Hasonló cikkünk:  Kinek írják a kortárs verseket? - Irodalmi KECSUP EST pénteken a Kamrában

Ön szerint miért nincs erről hír a polgármester oldalán?

Egy idősotthon az egyik legveszélyeztetettebb közeg a koronavírus szempontjából. Ezért is lehet nagy baj, ha ott elszabadul a vírus. Emlékezhetünk arra, hogy a kormánypropaganda micsoda támadást intézett Karácsony Gergely főpolgármester ellen, amikor felütötte a fejét a tömeges fertőzés egy fővárosi idősotthonban. Akkor egyenesen őt és az önkormányzatot kiáltották ki felelősnek ezért.

A mi cikkünk viszont nem azt feszegeti, hogy van-e felelőssége a kecskeméti eset kapcsán az önkormányzatnak vagy a polgármesternek. Csupán arról tesszük fel itt nyilvánosan is a kérdést, hogy erről miért nincs polgármesteri kommunikáció.

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...