fbpx

FRISS HÍREK

Miért nem kommunikál a polgármester a Margaréta Otthonban lévő tömeges fertőzésről és halálesetekről?

- Advertisement -

Kecskemét polgármestere tavasz óta gyakran használja Facebook oldalát arra, hogy a lakosságot ezen keresztül értesítse a koronavírussal kapcsolatos hírekről, történésekről, döntésekről.

Ez még most is így van, az elmúlt hetekben is olvashatók az oldalán ilyen jellegű posztok. A többi között a Margaréta Otthonról is írt. November 6-án arról tett ki közleményt, hogy az egyik lakó koronavírusos. Ő a kórházból került vissza negatív teszt után, izolálták valameddig (nem derült ki, mennyi ideig), egy újabb negatív teszt után a házastársa mellé engedték. Később jelentkeztek nála az otthonban a tünetek, és ekkor már pozitív lett a tesztje. Ekkor azt kérte az otthontól a polgármester, hogy a kórházból kikerülőket két hétig izolálják.

Facebook/Szemereyné Pataki Klaudia

Később videóüzenetet közölt a Szociális Munka Napján, amelyben háláját és köszönetét fejezte ki a szociális munkások felé. Ha úgy tetszik, ez érinti a Margaréta Otthont is.

Viszont arról nem találunk a polgármester Facebook oldalán semmit, hogy a Margaréta Otthonban közben tömeges fertőzés indult el, és hárman is meghaltak.

A Baon.hu kérdezett rá az önkormányzatnál, hogy mi a helyzet az otthonban. Erre a kommunikációs vezető válaszolt, és a cikk szerint elmondta, hogy 23 gondozottnál mutatták ki a koronavírust, közülük 3 lakó meghalt, 4 főt kórházban ápolnak és 6 dolgozó is fertőzött. A portál cikke szerint az az idős férfi is elhunyt, akiről korábban a polgármester is posztolt.

Hasonló cikkünk:  Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

De vajon miért nem találunk erről információt a polgármester oldalán?

Miközben például olyan szintű tájékoztatás is belefért, hogy a Centrum környéki faültetés idején odament hozzá egy kislány, aki olyan aranyos volt, és szeretett volna találkozni a polgármesterrel.

Poll not found

Egy idősotthon az egyik legveszélyeztetettebb közeg a koronavírus szempontjából. Ezért is lehet nagy baj, ha ott elszabadul a vírus. Emlékezhetünk arra, hogy a kormánypropaganda micsoda támadást intézett Karácsony Gergely főpolgármester ellen, amikor felütötte a fejét a tömeges fertőzés egy fővárosi idősotthonban. Akkor egyenesen őt és az önkormányzatot kiáltották ki felelősnek ezért.

A mi cikkünk viszont nem azt feszegeti, hogy van-e felelőssége a kecskeméti eset kapcsán az önkormányzatnak vagy a polgármesternek. Csupán arról tesszük fel itt nyilvánosan is a kérdést, hogy erről miért nincs polgármesteri kommunikáció.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...