fbpx
-3.2 C
Kecskemét
2023. február 8., szerda

FRISS HÍREK

Minisztériumokban toboroznak önkénteseket az egészségügyi ellátórendszerbe

Egy hete jelent meg a kormányrendelet, amely az újonnan létrehozott Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) február 8-ig Pintér Sándor belügyminiszter felügyelete alá került. A jogszabály megjelenése előtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) dolgozói is körlevelet kaptak a Belügyminisztériumtól (BM) – írja az Átlátszó.

Ebben önkéntes munkára hívták őket, ami teljes mértékben eltér az eredeti munkakörüktől, és semmiféle juttatással, túlóradíjjal nem jár.

A jelentkezők két 12 órás műszak közül választhatnak, ugyanis az önként vállalt munkavégzésre nemcsak nappal, hanem éjszaka is van lehetőség. Ez a munka eltér az eredeti munkakörüktől, hiszen ez csak a koronavírussal kapcsolatos. A jelentkezőknek tisztában kell lenniük az Covid-19 járványügyi eljárásrendjével, a kijelölt járványkórházak alapadataival és a lélegeztetőgépekkel, védőfelszerelésekkel összefüggő információkkal.

A feladatok közé tartozik az Operatív Törzs rendelkezéseit naponta követni és hozzájárulni az információk továbbításához, a szociális intézmények és a köznevelés napi jelentéseiről összefoglaló jelentést készíteni, továbbá „az állami egészségügyi tartalék készletnyilvántartásra vonatkozó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól a nap végén érkező adatszolgáltatást (készletzárás) közvetlenül az ügyeleti központ vezetője részére továbbítani.”

Hasonló cikkünk:  Egyházi építkezés vs. belvárosi közlekedés Kalocsán
Hasonló cikkünk:  Mága Zoltán koncertre mehetnek a tanárok, ugyanis tiszteletjegyet kaphatnak ajándékba

Az ügyeleti szolgálat lényege, hogy különböző jelentéseket készítsenek a munkavállalók a nap végén beérkező adatok, kivonatok alapján. Ezek a kérdések általánosan, mint ahogy azt már korábban felsoroltuk, egészségüggyel, kórházi készletekkel foglalkoznak, valamint a szociális intézmények napi járványadataival.

Ugyanakkor nem világos, hogy amennyiben a minisztériumnak problémát jelent az új feladatok ellátása, akkor miért volt szükség az OKFŐ-t is irányításuk alá helyezni, ha egyébként az EMMI és az ITM dolgozóira támaszkodnak a koronavírus második hulláma alatt.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...