fbpx
0 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

460-an hunytak el az elmúlt három napban

- Advertisement -
  • A megelőző három napban a koronavírus-járványban elhunyt 460 beteg, így az elhunytak száma 34.326 főre emelkedett. Új halálos áldozatok számának napi átlaga: kb. 153.
  • Összesen 27. 830 új fertőzöttet igazoltak, az aktív fertőzöttek száma jelenleg 185.141 fő.
  • 7438 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 538-an vannak lélegeztetőgépen.
  • A beoltottak száma összesen: 6. 120.959 fő. 5.839.078 fő vette fel eddig a második oltást, illetve 2.477.399 fő pedig már a harmadik oltást is megkapta.

Ezen a héten is zajlik az oltási akció, ezért a megadott oltópontokra előzetes regisztráció nélkül is besétálhatnak a 18 év fölöttiek első, második vagy harmadik oltásra, míg a 12–18 év közöttiek az első vagy második vakcinájukat kaphatják meg.

Az Európai Gyógyszerügynökség, az EMA jóváhagyta a Pfizer vakcináját az 5 és 11 év közötti gyerekeknek, az első vakcinaszállítmány ebből december 20-án érkezik Magyarországra. Ezután nem sokkal derült ki, hogy noha Gulyás Gergely múlt hét kedden azt mondta, szerinte bölcs döntés volt májusban kimaradni az uniós vakcinabeszerzésből, a kormány már szeptemberben visszakéredzkedett ebbe (telex.hu).

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...