fbpx
15 C
Kecskemét
2022. május 18., szerda

FRISS HÍREK

„A fiatalok egy részének mentális egészségét kifejezetten veszélyezteti” – pszichológusok és pszichiáterek közös állásfoglalása a melegellenesé tett pedofiltörvényről

Állásfoglalásunk szerint tehát amellett, hogy a gyermekek védelme szempontjából a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb büntetőjogi fellépés egyértelműen és határozottan szükséges, a 2021. évi LXXIX. törvény a fiatalok egy részének mentális egészségét kifejezetten veszélyezteti, melyre ezen állásfoglalással a döntéshozók figyelmét is felhívjuk.”

írja a Facebookon közzétett, 2022. január 21. keltezésű szakmai állásfoglalásában a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság a Magyar Szexuális Medicina Társaság támogatásával.

A pszichológusokat és pszichiátereket tömörítő szakmai szervezetek állásfoglalása többek között kiemeli:

“A törvénymódosítással kapcsolatban kötelességünk megfogalmazni szakmai álláspontunkat, mert a társadalomban a kisebbségben lévő csoportok, a többségtől valamilyen módon eltérő személyek stigmatizálásuk okán fokozottan veszélyeztetettek lehetnek különféle pszichés nehézségek kialakulása szempontjából.”

Propaganda hatására senki sem lesz meleg vagy transz

“A szexuális kisebbségekbe sorolható személyek nem maguk választják a sorsukat, a nemi identitásukat vagy szexuális orientációjukat, hanem azt döntően az általuk nem befolyásolható, nem irányítható komplex biológiai folyamatok határozzák meg. – írják.

A szülük nemi identitása és szexuális orientációja nem befolyásolja a gyermekét – a heteroszexuálisok által nevelt gyermekek közül éppen annyian válnak homoszexuálissá vagy transszá, mint a homoszexuálisok által nevelt gyermekek közül.

Hasonló cikkünk:  A globális infláció begyűrűző hatása már a szamóca árán is meglátszik

“Az előzőek értelmében határozottan állást foglalunk amellett, hogy a nemi identitás és a szexuális orientáció kialakulása környezeti hatással (pl. neveléssel, „propagandával”) nem befolyásolható. A szülők nemi identitása és szexuális orientációja nem befolyásolja a gyermek nemi identitását, szexuális orientációját, egészséges fejlődését, ennek ellenkezőjét bizonyító tudományos adat nem áll rendelkezésre. Ugyanakkor az ezeket a szülőket és gyermekeiket érő stigmatizáció egyértelműen káros hatású.” – olvasható a pszichológusokat és pszichiátereket tömörítő szakmai szervezetek állásfoglalásában.

Hasonló cikkünk:  Orbán minden címlapon megüzente, négy éve Soros, Soros, most baloldal, baloldal

“Kifejezetten veszélyezteti” a fiatalok egy részének mentális egészségét a homofób törvény

Úgy vélik, ha az érintett fiataloktól, gyerekektől elzárjuk az információkhoz való hozzáférést (ahogyan arra a szóban forgó törvény törekszik), akkor egyedül maradnak a kérdéseikkel, bizonytalanságaikkal.

„Ennek következményeként pedig jelentősen megnő annak a veszélye, hogy – ahogy az a különféle kisebbségi csoportok esetében általában is jellemző, melyet szakirodalmi adatok is alátámasztanak – az eleve kiszolgáltatottabb, sérülékenyebb érintett gyermekek, fiatalok körében fokozódik a szorongásos zavarok, önsértő magatartás, szerhasználat, depresszió és az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye”.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...