fbpx

FRISS HÍREK

Eurómilliárdok a tét: az EU további lépéseket vár el az Orbán-kormánytól

- Advertisement -

Ez idáig nem sikerült eloszlatni Magyarországnak az Európai Unió korrupcióval és a jogállamiság megsértésével kapcsolatos aggodalmait. Az Európai Bizottság úgy döntött szerdán, hogy új figyelmeztető levelet küld Orbán Viktor miniszterelnöknek, miszerint tegyen lépéseket, különben kockáztatja, hogy eurómilliárdokat veszít el a kulcsfontosságú forrásokból – írja a Bloomberg.

„Magyarországnak továbbra is megvan a lehetősége, hogy megfelelő korrekciós intézkedéseket nyújtson be, időben” – áll a bizottság közleményében. Egy hónap áll rendelkezésére Magyarországnak, hogy válaszoljon az EU új levelére.

Az EU-nak „rendet kell tennie a saját házában

figyelmeztet a jogállamiság vezetője.

Áprilisban indította el a Bizottság a Magyarország elleni folyamatot. Az Orbán kormányzat levélben ismertette, hogyan tervezi kezelni az EU aggályait. A bizottság szerdán úgy döntött, hogy Magyarország eddigi válaszai „nem kezelik megfelelően” az EU minden aggályát.

Hasonló cikkünk:  Az állam a tranzakciós illetékkel sarcol a bankokon keresztül

A magyar kormány a héten új törvényeket javasolt az uniós aggodalmak megoldására, hogy a visszatartott források felszabaduljanak és az megérkezzen a magyar államkasszába.

Lengyelország és Magyarország azon két EU-tagállam, amelyekre az úgynevezett 7-es cikkely szerinti eljárás vonatkozik, amely uniós szavazati jogának felfüggesztéséhez vezethet. Ezt a folyamatot hátráltatja, hogy egy ilyen büntetés kiszabása előtt a tagállamok egyetértésére van szükség.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...