fbpx
14 C
Kecskemét
2022. szeptember 29., csütörtök

FRISS HÍREK

Eurómilliárdok a tét: az EU további lépéseket vár el az Orbán-kormánytól

Ez idáig nem sikerült eloszlatni Magyarországnak az Európai Unió korrupcióval és a jogállamiság megsértésével kapcsolatos aggodalmait. Az Európai Bizottság úgy döntött szerdán, hogy új figyelmeztető levelet küld Orbán Viktor miniszterelnöknek, miszerint tegyen lépéseket, különben kockáztatja, hogy eurómilliárdokat veszít el a kulcsfontosságú forrásokból – írja a Bloomberg.

„Magyarországnak továbbra is megvan a lehetősége, hogy megfelelő korrekciós intézkedéseket nyújtson be, időben” – áll a bizottság közleményében. Egy hónap áll rendelkezésére Magyarországnak, hogy válaszoljon az EU új levelére.

Az EU-nak „rendet kell tennie a saját házában

figyelmeztet a jogállamiság vezetője.

Áprilisban indította el a Bizottság a Magyarország elleni folyamatot. Az Orbán kormányzat levélben ismertette, hogyan tervezi kezelni az EU aggályait. A bizottság szerdán úgy döntött, hogy Magyarország eddigi válaszai „nem kezelik megfelelően” az EU minden aggályát.

Hasonló cikkünk:  "Nem jó a helyzet, de nem is tragikus" - eljön az ezerforintos gázár?
Hasonló cikkünk:  Kezdeményezés indult azért, hogy az újabb generációk már ne juthassanak dohánytermékhez

A magyar kormány a héten új törvényeket javasolt az uniós aggodalmak megoldására, hogy a visszatartott források felszabaduljanak és az megérkezzen a magyar államkasszába.

Lengyelország és Magyarország azon két EU-tagállam, amelyekre az úgynevezett 7-es cikkely szerinti eljárás vonatkozik, amely uniós szavazati jogának felfüggesztéséhez vezethet. Ezt a folyamatot hátráltatja, hogy egy ilyen büntetés kiszabása előtt a tagállamok egyetértésére van szükség.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...