fbpx

FRISS HÍREK

A belváros közös ellenzéki jelöltjei: Vancsura István és Király József

- Advertisement -

Vancsura István, miután jogtalanul eltávolították a NAV-tól, sorra nyerte a pereket korábbi munkahelye ellen. Ügyvédként kezdett dolgozni, most pedig reméli, a 3. számú választókerület képviselője lesz.

Vancsura István a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben indul a 3. számú választókerületben.

Úgy véli, hogy a jelenlegi kormánypárti képviselő nem törődik a körzettel. A parkok gazdátlanok, elhanyagoltak, piszkosak, szemetesek. Az egyik óvodával szemben még drogos tűk is vannak. Első feladatai között szerepel Vancsura Istvánnak, hogy a köztereket megszépíti.


Az utak, járdák ebben a körzetben is kritikán aluliak. A képviselőjelölt szerint a városnak saját aszfaltozó cégre van szüksége, ez garantálná a hatékony munkát.


A Csaba utcai szellemházból egészségügyi közintézményt csinálna Vancsura István.

A szellemház 15 éve rontja a látképet, a városvezetés nem volt képes kezelni ezt a problémát. Ráadásul hajléktalanok, drogosok kedvenc búvóhelye, nem egyszer tüzet is okoztak már – mondta a Kecsupnak a jelölt. A szövetség jelöltje kezdeményezni fogja, hogy az önkormányzat sajátítsa ki az épületet, és azt egészségügyi intézményként hasznosítsa.


A fiatalok számára növelné a sportolásra, illetve játékra lehetőséget adó terek, létesítmények számát. Ami van, az elhanyagolt, ezeket pedig felújíttatná.


Vancsura István a frekventált helyen lévő, de a fejlődésben lemaradt 3. számú választókerületet egy élhető, szerethető, ugyanakkor zöld környékké változtatná, amelyre büszkék lehetnek az itt lakók.


A 8. számú belvárosi körzetben Király József indul a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben.

A jelöltet már nem kell bemutatni, régi szereplője a városi közéletnek. Most is képviselő. Mivel évek óta a kiemelt problémák sem változtak, sőt még romlott is a helyzet, ezért továbbra is azokat a célokat tartja fontosnak, amelyekről sokszor beszélt már.

Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskunban egyre többen adnak vért

Király József úgy gondolja, hogy ha már a Mercedes-gyár milliárdos bevételt hoz a városnak, jó lenne, ha ezt a kecskemétiek végre megéreznék.

Programja szerint tehermentesíteni kell a kiskörutat, ezért újra kell gondolni a belváros közlekedését. A teherautók mozgását korlátozni kell a képviselőjelölt szerint. A járdákat és az utakat pedig haladéktalanul el kell kezdeni felújítani.


A parkolási problémákat, különösen a piac környékén, mélygarázzsal kell megoldani – nyilatkozta Király József a Kecsupnak. A gyalogosok és kerékpárosok közlekedését biztonságosabbá kell tenni, utóbbiak számára őrzött parkolókat kell építeni – tette hozzá.


A volt KTE pálya ügyében kezdeményezni fogja Király József, hogy a város vásárolja vissza a területet.

Azt sportolási célra a város oktatási intézményei használhassák a hétköznapokon, hétvégén pedig a lakosság részére lehetne itt minőségi sportolási lehetőség.


A köztereket meg kell szabadítani a szeméttől és a gaztól. A parkokat és játszótereket pedig folyamatosan gondozni kell – szögezte le a képviselőjelölt.


A Nagykőrösi utca burkolatának rendbetételét is célul tűzte ki a képviselőjelölt.

Király József szerint tiszta, átlátható közéletet és városi gazdálkodást kell megteremteni. Meg kell szüntetni a felelőtlen vállalati gazdálkodást, a fiktív számlázásokat, a sok tízmilliós szakértői, tanácsadói megbízásokat, és szigorúan ellenőrizni kell a közpénzek felhasználását.

Mindkét képviselőjelöltet támogatja a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és egyéb szervezetek.

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...