fbpx

FRISS HÍREK

Megújult a Mélymerülés Utcalap – Bemutató és padavatás Király László György emlékére

- Advertisement -

Új külsőt kapott a karitatív célokkal alapított kecskeméti művészeti folyóirat, a Mélymerülés. Az új lapszámot a Magyar Fotográfia Napján, Dr. Király László György emlékpadjának avatását követően mutatták be a Magyar Fotográfiai Múzeumban.

A Mélymerülést Dr. Király László György, Dr. Kriston-Vízi József, Libor Zoltán, és Ulrich Gábor alapították 2019 végén. Király László György 2020 tavaszán hunyt el. Közgazdász, adótanácsadó, az APEH egykori elnöke, a Corvinus Egyetem címzetes docense volt, ám emellett humanistaként, filantrópként és a kecskeméti kultúra támogatójaként ismerték.

Egyik szenvedélye a fotográfia volt. Tagja volt a Magyar Fotográfiai Alapítványnak és a Mai Manó Ház gazdasági vezetője volt. Ezért augusztus 29-én, a Magyar Fotográfia Napján szerkesztőtársai padot avattak az emlékére a Magyar Fotográfiai Múzeum előtt. Kriston-Vízi József főszerkesztő, Baki Péter, a múzeum igazgatója, és Öveges László főépítész emlékezett meg a munkásságáról.

“Behunjuk szemünket, és hamarosan látjuk, hogy Király Laci itt ül mellettünk. Ahogy most is.” – mondta Öveges.

Az eltávozott alapítóról megemlékező közönség egy új szerkesztőségi tagot ismerhetett meg aznap. A Fehér Vera fotóművész, a Punkt.hu munkatársa, a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteménykezelője felelős a Mélymerülés megújult formájáért. Ulrich Gábor az alapítás óta a lap arculatának tervezője, megjelenésének szerkesztője volt. Az ő ajánlásával lett A Fehér Vera a lap munkatársa friss szemléletmóddal és új ötletekkel.

A Mélymerülés 2022. II. lapszáma

“Az új forma azért volt fontos, mert így sokkal több képi anyag kerülhet bele.” – Mondta A Fehér Vera a KecsUP! munkatársának – “Sokkal több fotográfus és grafikus jelenhet meg a lapban.”

Hasonló cikkünk:  Lovaskocsival vontatták a Suzukit Kecskeméten (videóval)

A lapszám bemutatóján Libor Zoltán irodalmi szerkesztő beszélt az új külsőről, ahol azt is elmondta, Király László mennyire szerette a négyzetet. Bejelentette, hogy a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület az adventi időszakban kiad egy antológát az eddig megjelent számok irodalmi szerzőivel. Az esemény további részében a Hajdú László és a Spreading Formation zenekar gondoskodott a hangulatról.

Libor Zoltán és a Spreading Formation

“Szeretnénk minél több kecskeméti alkotónak megjelenést biztosítani.” – Mondta Libor Zoltán a megújult külső kapcsán – “A Fehér Vera arculatváltása óta pedig többen jelentkeznek képekkel, mint írásokkal.”

A megjelenés mellett a filantróp folyóirat ára is változott. A Mélymerülés 1000 forintba fog kerülni, és a bevétel továbbra is a mélyszegényégben élőket támogatja. Az idei második lapszám kedvezményezettje egy 27 éves, ritka genetikai betegséggel született fiú, aki állandó gondoskodásra szorul. Máté szellemi- és mozgássérült, súlyos epilepsziával éli mindennapjait.

Augusztus 29-én, a lap bemutatóján közel 140.000 forint támogatás gyűlt össze Máténak. A lap megvásárolható online, a Védőháló Adományboltban, és a kecskeméti Koch Borházban. 

Bár Libor Zoltán a bemutatón szándékosan nem beszélt a folyóiratban megjelenő alkotókról – ezzel támogatásra ösztönözve a közönséget – a KecsUP! szerkesztője személyesen ajánlja Németh Ábel polaroidjait, Zsembery Péter novelláját a nyaralás abszurditásáról, és Tóth Enikő munkáit, aki az augusztusi Hónap alkotója volt. A grafikáit ezúttal hazavihetjük a mindössze 8 oldalas, de továbbra is minőségi Mélymerüléssel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...