fbpx

FRISS HÍREK

Nyitva felejtette a darut, levágta a vasúti felsővezetéket a Mindszenti körúton

- Advertisement -

Felfüggesztett fogházat kapott – jogerősen – egy darukezelő férfi, aki júliusban elfelejtette leengedni a darut az általa vezetett teherautón, és a Mindszenti körúti vasúti átjárónál leszakította a vasúti felsővezetéket.

Az eset még július 6-án történt. A darukezelő épp végzett egy munkájával, ám a munkagép emelőkarját elmulasztotta visszacsukni és így indult vissza a cég telephelyére (a teherautó színéből és az útvonalból kikövetkeztethető, hogy a Magyar Közút telephelyéről lehet szó).

“Útközben a Mindszenti körutat keresztező vasúti átjárón áthaladva a nyitott daruval nekiütközött a villamos pálya felsővezetékének, ami leszakadt és zárlatot okozott, veszélyeztetve ezzel a vasúti közlekedésben résztvevők életét, testi épségét” – áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfői sajtóközleményében.

A baleset során nem sérült meg senki, de a vádlott figyelmetlensége miatt a vonatközlekedés több mint 8 óra hosszára megbénult. Ezidő alatt 26 személyvonat és 12 tehervonat maradt ki, ami mintegy 2500 utast érintett. A személyszállító vonatok pótlására 62 autóbusz járatot kellett indítani – közölte a vádhatóság.

Hasonló cikkünk:  Gyilkosság történt a Mezei utcában, elfogták a tettest

A vádlott megszegte a KRESZ-t, ugyanis az többek között azt írja elő, hogy a közúti közlekedésben résztvevők kötelesek úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztessék, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzanak és ne zavarjanak.

A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a darukezelőt, mégpedig közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétség és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt. A Kecskeméti Járásbíróság bűnösnek találta a férfit, és egy év fogházbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztve. Az ítéletet a főügyészség és a vádlott is tudomásul vette, így jogerőssé is vált – tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségtől.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...