fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Felcsúton nőtt a legnagyobb mértékben a tőkejövedelem

- Advertisement -

1800 milliárd forintról 2300 milliárd forintra nőtt a bevallott tőkejövedelmek (például céges osztalékból, befektetésből vagy árfolyamnyereségből származó jövedelmek) nagysága Magyarországon. A települések közt Felcsúton volt a legmagasabb az egy lakosra jutó tőkejövedelem, 14 millió forint.

GKI Gazdaságkutató Zrt. összesítéséből kiderül, hogy 2021-ben 294 ezer magánszemély vallott be tőkejövedelmet, ami 30 ezer fővel több, mint 2020-ban, mégis 10 ezer fővel kevesebb, mint 2019-ben. Az elmúlt évekhez képest jelentősen nőttek a tőkejövedelmek, amely részben a koronavírus-válságot követő tőzsdei fellendülésből, részben a gyors gazdasági helyreállításból fakadt. Harmadrészt azonban a nagyobb osztalékfizetésnek (tőkekivonás) köszönhető.

A tőkejövedelmek közel fele Budapesten (35 százalék) és Pest megyében (16 százalék) keletkezett. Szintén magas volt a súlya Bács-Kiskun megyének (6,2 százalék), míg Nógrád megye egyedüliként volt egy százalék alatti (0,6 százalék). Települési szinten a tőkések legnagyobb része Budapesten és a megyei jogú városokban élt (47 százalék). Ugyanakkor a tőkejövedelmek több mint felét (57 százalékát) Budapest és a megyei jogú városok adták.

Hasonló cikkünk:  Évente sok munkavállalót veszít a hazai gazdaság

Felcsút végzett az első helyen az egy főre jutó tőkejövedelem szempontjából, amely közel 2,5-szerese a 2020-as eredménynek. 1800 lakosra összesen mintegy 25 milliárd forint jut.

via napi.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...