fbpx
6.4 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

A kecskeméti önkormányzat rezsitámogatást nyújt a rászorulóknak

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester tájékoztatta az MTI-t, hogy a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére települési támogatást nyújt az önkormányzat.

A támogatást az igényelheti, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 133 ezer forintot. Egyedül élő, vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetén a nettó jövedelemkorlát havi 159 600 forint – mondta el a polgármester.

A támogatás mértéke egyedül élő vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 8000 forint havonta, családban élők esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 6000 forint havonta háztartásonként.

A kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani. Csatolni kell mellé a jövedelemigazolást és az érintett lakás használati jogcímét igazoló irat másolatát, amely lehet tulajdoni lap, adásvételi szerződés, bérleti szerződés, albérleti szerződés vagy szívességi lakáshasználatról szóló tulajdonosi nyilatkozat. Mellékelni kell még az átlagfogyasztást meghaladó fogyasztásról szóló számlarészletező igazolást is.

Hasonló cikkünk:  Januártól nem változnak az átlagfogyasztás feletti energiaárak, négy hónapra rögzítik azokat
Hasonló cikkünk:  Várni kell még rá, de a szellemházat kisajátíthatja idővel a kecskeméti önkormányzat 

A kérelmet személyesen a polgármesteri hivatal hatósági iroda szociálpolitikai osztály Rákóczi úti ügyfélszolgálatán vagy postai úton a Kossuth tér 1. szám alá címezve, illetve elektronikus úton lehet benyújtani – tette hozzá Szemereyné.

via ma.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...