fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

35 színházigazgató aláírása szerepel a kormánynak szóló levélen

- Advertisement -

“Ma mindannyian fokozottan érezzük, hogy a kultúra: vigasz, erő és támasz. Mi, magyar előadóművészek, intézményvezetők felelősséget érzünk az anyaországban és a külhonban élő magyarokért. Ez komoly áldozatokkal jár, amelyeket intézményeink a most záruló évadban meghoztak.”

35 magyarországi színházigazgató az MTI-nek eljuttatott közleményében kéri, „hogy az előadóművészet állami támogatása minél hamarabb a válságok előtti időszak mértékére álljon vissza!”

A közleményben köszöntet mondanak azért, mert az intézményeik az idei esztendőre – jóval kisebb mértékben, mint kértek, de – kaptak támogatást. Kiemelik, a támogatás biztosítja az intézményeikben munkavállalóként dolgozó sok ezer művész, szakember és családjaik számára a megélhetést, az épületek, műhelyek fenntartását.

Mint fogalmaztak, a virágzó, értékválasztásaiban, művészi megközelítéseiben színes magyar színházi világ fenntartásában a nézőkre, a támogatókra nagyobb szerep kell, hogy háruljon.

Hasonló cikkünk:  SZÍN-TÁR: Tizenötödik alkalommal találkoznak a színművészeti egyetemek Kecskeméten

“A kulturális kormányzat számíthat ránk, és mi is számítunk a kulturális kormányzatra. Partnerek vagyunk az együttműködés jegyében” – írják.

A közleményt Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója is aláírta.

via Librarius

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...