fbpx
19.4 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Falu alpolgármester: Nem tudunk mit kezdeni a parkolókban álló reklámautókkal

- Advertisement -

Már négy éve is foglalkoztunk azzal, hogy autókat horgonyoznak le Kecskemét parkolóiban, és ezek lényegében egy nagy reklámfelületként funkcionálnak. Akkor egyik olvasónk írt bosszús levelet, hogy amikor a csúcsforgalom idejében parkolót keres, és az ilyen autók ott állnak és hirdetnek egy céget, az nagyon dühítő, mert szerinte ezeket a járműveket nem is használják, csupán egy hirdetőfelületként működnek.

A Stenge autóalkatrész autóiról volt szó. Akkor megkerestük a céget, amely visszautasította, hogy ezek az autók csak reklámhordozók. Azt írták nekünk akkor, hogy

A gépkocsikat kollégáink rossz idő esetén használják munkába járáshoz ( mivel többeknek sajnos csak kerékpárja van ) valamint vidéki kiküldetéskor esetleg éjszakai szállításhoz is a fenti járműveket használják.

Bár tehát a cég szerint ezek az autók nem csak reklámhordozók, nem is lenne rossz ötlet ez, és még csak nem is lenne drága. Így ugyanis évi mintegy 50 ezer forintból bérelhet egy cég felületet a legforgalmasabb helyeken. A Stenge Trabantja péládul jó ideje a színház mellett parkol, ott ahol rengetegen látják.

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

A legutóbbi közgyűlésen az ellenzéki Király József ugyanezt a témát hozta most fel, amikor a reklámrendeletről vitáztak. Mint mondta, jó lenne ezt a helyzetet megoldani, és ezt nem megengedni cégeknek. Arról nem is beszélve, hogy mivel huzamosabb ideje ezek az autók ott állnak, alattukA St nem is lehet takarítani.

Falu György alpolgármester válaszában elmondta, hogy hónapokon át keresték a lehetőséget, hogy mit lehetne ezzel a jelenséggel kezdeni. Az érintett autók minden adatát lekérték a hivatalokból, és megállapították, hogy minden engedéllyel rendelkeznek a járművek és a parkolóbérletet is kiváltották ezeknek. Mint mondta, minden feltételnek eleget tesz sajnos a jármű ahhoz, hogy ott egy éves bérlettel tartózkodjon. Az alpolgármester hozzátette, hogy helyi szinte nem tudnak mit tenni. Országos szinten kellene a törvényt finomítani, de amíg ez nem történik meg, ezek az autók jogosan állnak a parkolókban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...