fbpx
17.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Falu alpolgármester: Nem tudunk mit kezdeni a parkolókban álló reklámautókkal

Már négy éve is foglalkoztunk azzal, hogy autókat horgonyoznak le Kecskemét parkolóiban, és ezek lényegében egy nagy reklámfelületként funkcionálnak. Akkor egyik olvasónk írt bosszús levelet, hogy amikor a csúcsforgalom idejében parkolót keres, és az ilyen autók ott állnak és hirdetnek egy céget, az nagyon dühítő, mert szerinte ezeket a járműveket nem is használják, csupán egy hirdetőfelületként működnek.

A Stenge autóalkatrész autóiról volt szó. Akkor megkerestük a céget, amely visszautasította, hogy ezek az autók csak reklámhordozók. Azt írták nekünk akkor, hogy

A gépkocsikat kollégáink rossz idő esetén használják munkába járáshoz ( mivel többeknek sajnos csak kerékpárja van ) valamint vidéki kiküldetéskor esetleg éjszakai szállításhoz is a fenti járműveket használják.

Bár tehát a cég szerint ezek az autók nem csak reklámhordozók, nem is lenne rossz ötlet ez, és még csak nem is lenne drága. Így ugyanis évi mintegy 50 ezer forintból bérelhet egy cég felületet a legforgalmasabb helyeken. A Stenge Trabantja péládul jó ideje a színház mellett parkol, ott ahol rengetegen látják.

Hasonló cikkünk:  Szövetség: Sok sikert Dobos Józsefnek a NER-ben!

A legutóbbi közgyűlésen az ellenzéki Király József ugyanezt a témát hozta most fel, amikor a reklámrendeletről vitáztak. Mint mondta, jó lenne ezt a helyzetet megoldani, és ezt nem megengedni cégeknek. Arról nem is beszélve, hogy mivel huzamosabb ideje ezek az autók ott állnak, alattukA St nem is lehet takarítani.

Hasonló cikkünk:  Nyílnak-e postapontok a bezárt posták helyett Kecskeméten?

Falu György alpolgármester válaszában elmondta, hogy hónapokon át keresték a lehetőséget, hogy mit lehetne ezzel a jelenséggel kezdeni. Az érintett autók minden adatát lekérték a hivatalokból, és megállapították, hogy minden engedéllyel rendelkeznek a járművek és a parkolóbérletet is kiváltották ezeknek. Mint mondta, minden feltételnek eleget tesz sajnos a jármű ahhoz, hogy ott egy éves bérlettel tartózkodjon. Az alpolgármester hozzátette, hogy helyi szinte nem tudnak mit tenni. Országos szinten kellene a törvényt finomítani, de amíg ez nem történik meg, ezek az autók jogosan állnak a parkolókban.

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...