fbpx
14 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Horthy emlékmű és vándorbölcső a nemzeti érzésű családoknak – mindez a Tisza-parton

A Vitézi Rend Csongrád-Csanád, Békés vármegyei törzskapitánysága a Horthy úszóháznál Nemzeti összetartozás napi megemlékezést tartott.

Avattak Horthy-emlékművet, egy három méteres kopjafát, aminek kapcsán Dorogi György, a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat független képviselője elmondta, hogy Horthy Miklós emlékének ápolása még mindig tabu, de ha nem lett volna, a magyarok szétszéledtek volna, és nem lenne ma nemzetünk.

Bárdos Zoltán fafaragó a kopjafa mellett készített egy vándorbölcsőt is, „amelyet mostantól nemzeti érzésű családok kapnak majd meg a rendtől”.

Korábban a Vitézi Rend emléktáblát is avatott volna Horthy Miklós tiszteletére, ami ellen Botka László szegedi polgármester, illetve a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is tiltakozott. A Horthy dombormű avatása végül elmaradt.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

Hasonló cikkünk:  Az online oktatás jövője: Az online oktatás: trendek és előrejelzések

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...