fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Lemondott Rácz Zsófia miniszteri biztos

Május 31-e este 11 órától már nem miniszteri biztos Bódi-Rácz Zsófia, ugyanis lemondott a pozíciójáról – derül ki a szerda este kiadott Magyar Közlönyből.

2019-ben nevezték ki fiatalokért felelős helyettes államtitkárrá Ráczot. Diploma nélkül kapta meg 22 évesen az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető posztját, és 2022 júniusáig nem is szerzett a pozícióhoz szükséges diplomát. A Fidesznek törvényt kellett módosítania ahhoz, hogy diploma nélkül betölthesse a pozíciót.

Miután 2022 nyarán leköszönt államtitkári posztjáról, a Területfejlesztési Minisztériumnál miniszteri biztos lett belőle. Feladata volt többek között:

  • a területfejlesztési koncepciók megalkotása során javaslatokat tenni Navracsics Tibornak, hogy a fejlesztések hozzájáruljanak a fiatalok életminőségének, élethelyzetének javításához, illetve a generációk közötti együttműködés erősítéséhez.
  • Rendszeresen kapcsolatot tartani az érintett érdekképviseleti szervezetekkel, elősegíteni a fiatalok sajátos igényeinek fejlesztéspolitikai tervezési folyamatban való érvényesítését.
  • Figyelemmel kísérni a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatási, fejlesztési folyamatát, és komplex javaslatot tenni a fiatalok szülőföldön maradására irányuló intézkedések hatékonyságnövelésére vonatkozóan.
Hasonló cikkünk:  Az év végéig még a babavárósok rohamozhatnak az ingatlanpiacon, utána viszont jöhetnek az olcsóbb hitelek

Helyettes államtitkári fizetést kapott, aminek felső határa május 16-ig 1,65 millió forint volt, azóta pedig 2,1 millió.

Hasonló cikkünk:  Több, ötven éve végzett színművész nem veszi át a modellváltó SZFE aranydiplomáját

Emlékezetes volt, hogy kinevezése után vitába került az akkori Index újságírójával, majd egy interjú során az első kérdés után faképnél hagyta az RTL riporterét. A pozíciója ellenére, többszöri egyeztetés után sem ült le tárgyalni a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával a tanárhiány okozta problémákról. Viszont lelkesen gyurcsányozott egy interjúban, amit a kormánypárti Magyar Nemzetnek adott, egy diákszervezet előtt pedig úgy beszélt pozíciójáról, hogy „nem kell komoly szakmai végzettség a munkájához”.

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...