fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Izgalmas programok várnak mindenkit a Kutatók éjszakáján

- Advertisement -

Szeptember 29-én lesz a Kutatók éjszakája, amikor is három helyszínen, Kecskeméten, Baján és Kiskunfélegyházán több mint húsz programmal várják a látogatókat.

Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnáziumban lesz robotikai előadás, biológiai, élettani bemutató, valamint a résztvevők kipróbálhatják magukat kémia laborokban és egyéb logikai játékokban is. A szervezők úgy állították össze a programokat, hogy azok érdekesek legyenek az alsós diákoktól kezdve egészen a felnőtt korosztályig mindenki számára.

Tizennégy programot kínálnak Baján a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és az Eötvös József Főiskolán. A látogatók láthatnak víztudományi és hidrológiai bemutatókat, méréseket, vagy éppen kipróbálhatnak egy drónszimulátort, és egy vízmérnöki szabadulószobát. Lesznek egyéb biológiai, klímaváltozás tematikájú előadások is.

Kiskunfélegyházán négy programmal várják az érdeklődőket, lesznek látványos szárazjeges kísérletek, illetve logikai társasjátékok és feladványok. Egy távcsöves bemutató és előadás keretében égitestekre is lehet vadászni. A programokat a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium szervezi, a távcsöves bemutató szervezője a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

Hasonló cikkünk:  Polgármester választás: nyilvántartásba vették Szemereyné Pataki Klaudiát, a Fidesz-KDNP jelöltjét

A programokról további információ a kutatokejszakaja.hu weboldalon található.

via Hello Vidék

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...