fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Izgalmas programok várnak mindenkit a Kutatók éjszakáján

- Advertisement -

Szeptember 29-én lesz a Kutatók éjszakája, amikor is három helyszínen, Kecskeméten, Baján és Kiskunfélegyházán több mint húsz programmal várják a látogatókat.

Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnáziumban lesz robotikai előadás, biológiai, élettani bemutató, valamint a résztvevők kipróbálhatják magukat kémia laborokban és egyéb logikai játékokban is. A szervezők úgy állították össze a programokat, hogy azok érdekesek legyenek az alsós diákoktól kezdve egészen a felnőtt korosztályig mindenki számára.

Tizennégy programot kínálnak Baján a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és az Eötvös József Főiskolán. A látogatók láthatnak víztudományi és hidrológiai bemutatókat, méréseket, vagy éppen kipróbálhatnak egy drónszimulátort, és egy vízmérnöki szabadulószobát. Lesznek egyéb biológiai, klímaváltozás tematikájú előadások is.

Kiskunfélegyházán négy programmal várják az érdeklődőket, lesznek látványos szárazjeges kísérletek, illetve logikai társasjátékok és feladványok. Egy távcsöves bemutató és előadás keretében égitestekre is lehet vadászni. A programokat a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium szervezi, a távcsöves bemutató szervezője a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

Hasonló cikkünk:  Visszavont vendégmunkástörvény: új készül vagy parkolópályára kerül?

A programokról további információ a kutatokejszakaja.hu weboldalon található.

via Hello Vidék

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...