fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Republikon: csökkent a Fidesz népszerűsége, az MSZP be se jutna önállóan a parlamentbe

A Republikon augusztus 16-23 között, 1000 fő telefonos megkérdezésével – nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint – készített reprezentatív kutatást az ország felnőtt lakosságára.

Eredmény: a havi pártpreferencia felmérésben nagyon régen szerepelt ilyen rosszul a Fidesz

Csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága, az ellenzéki oldalon a Momentum, a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tudta növelni a szavazótáborát júliushoz képest.

A pártválasztók körében 6, a teljes népességen belül 4 százalékponttal csökkent a kormánypártok népszerűsége öt hónap alatt. Támogatottságuk a teljes népességben jelenleg 30 százalék, a pártválasztók között 42 százalék. Júliushoz képest ez a teljes népességben 1, a pártválasztók körében 2 százalékpontos veszteséget jelent.

Orbán Viktor is elismerte Kötcsén zárt körben, hogy az elmúlt időszakban csökkent a kormány népszerűsége, igaz, szerinte nem olyan mértékben, mint más európai kormányzó pártoknál. A Telex úgy tudja, hogy a miniszterelnök a gazdasági nehézségeket jelölte meg a Fidesz népszerűségvesztésének fő okaiként.

Hasonló cikkünk:  Zöld jelzést kaptak azok az útberuházások, amik tehermentesítenék az M5 autópályát

„A társadalom nem ehhez szokott hozzá, hanem a folyamatos növekedéshez” – fogalmazott Orbán. Szavai mögött az húzódik, hogy még a negyedik negyedévben is romlott a gazdaság teljesítménye.

A Demokratikus Koalíció továbbra is a legerősebb ellenzéki párt, de a júliusi erősödést augusztusban csökkenés követte. A Momentum és a Mi Hazánk Mozgalom 2 százalékponttal népszerűbbek, mint júliusban, az utóbbi párt hónapok óta először tudta növelni a támogatottságát a pártválasztók körében. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is erősödni tudott augusztusban, ők aktívabbak voltak a nyáron a többi párthoz képest.

Hasonló cikkünk:  Több kiemelt fejlesztést törölt a kormány

Viszont nem érné el a parlamenti küszöböt a felmérés szerint az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd sem, ha önállóan indulna a választáson. Az MSZP támogatottsága csökkent augusztusban, a sor végén a Párbeszéd áll 2 százalékos támogatottsággal.

Az új pártoknak komoly potenciált jelenthetnek a bizonytalanok. Augusztusban a választók több mint negyedének (28 százalék) nem volt pártja.

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...