fbpx

FRISS HÍREK

Megszülettek az elsőfokú ítéletek a Fenyő gyilkosság ügyében

- Advertisement -

Megszületett az elsőfokú ítélet Fenyő János meggyilkolásának ügyében: Gyárfás Tamás producert, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét bűnsegédként a Fővárosi Törvényszék hét év fegyházra, az alvilági körökben mozgó Portik Tamást pedig felbujtóként elkövetett emberölés vádjával életfogytiglanra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyvédek várhatóan fellebbeznek.

Gyárfás Tamást tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, legkorábban büntetése 4/5-ének letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra, Portik Tamást pedig legkorábban 20 év elteltével engedhetik el.

A kilencvenes évek ismert médiavállalkozóját, Fenyő Jánost 1998. február 11-én a délutáni csúcsforgalom közepén lőtték le Mercedesében a budapesti Margit körút és a Margit utca sarkán. Régóta kérdéses volt, ki adhatott megbízást a merényletre.

Hat éve húzódott Gyárfás Tamás és Portik Tamás ügye első fokon, az ügyészség szerint 1998 elején egy bérgyilkos Gyárfás Tamás felbujtására és Portik Tamás megbízására ölte meg Fenyő Jánost. Jozef Roháčot a gyilkosság miatt 2017-ben életfogytiglanra ítélték, de ekkor még a vádhatóság nem nevezte meg, ki lehet a megbízó. Végül 2018-ban gyanúsították meg Gyárfást és Portikot, és 2019-ben emeltek vádat ellenük.

Hasonló cikkünk:  Esti mesék lázadó lányoknak: Minden, csak nem öncélú

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...