fbpx
21.8 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Orbán Viktor Lukasenka belarusz elnökkel holtversenyben gratulált az újraválasztott azeri elnöknek

- Advertisement -

Orbán Viktor szerda este telefonon tárgyalt Ilham Aliyevvel, Azerbajdzsán újraválasztott elnökével. Beszélgetésük során a magyar miniszterelnök gratulált az azerbajdzsáni elnökválasztáson aratott „óriási és vitathatatlan” győzelemhez.

Emlékeztetőül az azerbajdzsáni legendás demokráciáról: a 2013-as elnökválasztáson némi baki csúszott a gépezetbe, ugyanis a szavazás végeredménye egy hiba miatt a választás előtti napon nyilvánosságra került.

A telefonbeszélgetésről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke számolt be, aki szerint Orbán Viktor már várja a Magyarország és Azerbajdzsán, valamint Azerbajdzsán és az Európai Unió közötti együttműködés további erősítését a magyar soros EU-elnökség alatt.

Azerbajdzsán hivatalban lévő elnöke a szerdán rendezett előrehozott államfőválasztáson a hivatalos exit pollok szerint a voksok 93,9 százalékát szerezte meg. A felmérések szerint a második helyen Zahid Oruj, azeri parlamenti képviselő végzett, aki a voksok 1,8 százalékát tudhatja magáénak. A másik öt jelölt még ennél is kevesebb szavazatott kapott. Elvileg.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó: az Orbán–Zelenszkij-találkozó nem jön létre egyhamar

A Transparency International friss korrupcióérzékelési indexén (amely 0-100-as skálán értékeli az egyes államokat, 0 az abszolút korrupt, a 100 a tökéletesen tiszta) Azerbajdzsán gyalázatos, 23 pontos teljesítményt produkált, ezzel olyan országok eredményét is sikerült alulmúlnia, mint Oroszország, Törökország, Belarusz, vagy épp az Európai Unió legkorruptabb tagállama, Magyarország.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...