fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Minden, amit az aranyba történő befektetésről tudni érdemes

- Advertisement -

Az a témakör, hogy megéri-e a periódusos rendszer egyik legnagyobb becsben tartott elemébe, az imádott sárga nemesfémbe fektetni, erősen meg szokta osztani az embereket. Mi nem szeretnénk ebben a vitában a döntőbírók lenni, csupán csokorba szedjük a mai cikkünkben pro- és kontra érveket.

Az arany maga a biztonság

Az emberiség eddigi létezése során már nagyon sok mindent átvészelt, de olyat még nem láthattunk, hogy az arany becsődölt volna. Jöhetett akár gazdasági világválság, infláció vagy bármilyen politikai rendszer, ugyanúgy tartotta az értékét.

Ez már önmagában egy nagyszerű indok arra, hogy egy a Chimera Ékszer által forgalmazott aranytömbbe fektessük a pénzüket, de nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy ez mentes az áfa alól.

És akkor még azt nem említettük, hogy ha netalántán a későbbiekben el szeretnénk adni, akkor bárhol a világon készpénzre tudjuk váltani, amelynek során egyáltalán nem függünk a tranzakcióban résztvevő másik fél hordozta kockázatoktól. Nekünk csupán egyetlen dologra kell odafigyelni, ami nem más, mint az árfolyam.

Nulla vagy nagyon alacsony a karbantartási költsége

Amennyiben szeretnénk egy aranyrudat a saját trezorunkban tartani, azért egyáltalán nem kell semmilyen jutalékot vagy kezelési díjat fizetni.

A befektetési alapokba történő invesztálás során ezek gyakran igen jelentős költséget jelentenek. Abban az esetben pedig végképp, ha a társaság az elért eredménytől függetlenül díjat számít fel.

Hasonló cikkünk:  A DK elindította a kampányát, szerintük előrehozott választások kellenek

Az arany árfolyama kiszámíthatatlan

Az arany árfolyama rengeteg mindentől függ, többek között a befektetői hangulattól. Ezért a történelem során akadtak már olyan időszakok, amikor rövid idő alatt, meglepően erőteljesen csökkent az ára. Összességében azonban kijelenthető, hogy az imádott sárga fém mögött jobbára sikeres évtizedek vannak.

Mi lehet a megfelelő megoldás?

Bár lehet, hogy az arany időtlen idők óta bizonyítja, hogy stabil befektetésnek minősül, de azért a vele járó kockázatot sem árt szem előtt tartani. Egy ideális kompromisszum lehet erre, ha a vagyonunknak csupán egy meghatározott százalékát tartjuk aranyban.

A legtöbb szakértő általában 10-15%-ot szokott javasolni, de válság idején ez a szám lehet valamivel magasabb is, hiszen ilyenkor felértékelődik az arany ára. Az árfolyam-ingadozásokat pedig azáltal lehet kivédeni, hogy apránként, több részletben vásárolunk.

Amennyiben pedig el szeretnénk adni a megvásárolt aranyrudakat, döntő jelentőséggel bír, hogy figyeljük a piacot. Érdemes folyamatosan nyomon követni a jelenlegi makrogazdasági helyzetet, valamint nem árt tisztában lenni azzal is, hogy a kormány és a jegybank által tett lépések, milyen következményekkel jártak együtt.

Bízunk abban, hogy ezzel az útmutatónkkal sikerült átfogó képet adnunk az olvasóinknak az aranyba történő befektetésről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...