fbpx

FRISS HÍREK

Újraindult a debreceni buszgyártás, készülnek a kecskeméti buszok

- Advertisement -

Ismét gyártják a buszokat Debrecenben. Abban az üzemben, ahol a Kecskemétnek szánt buszok is készülnek. Amelyeknek május 1-jén üzembe kell állniuk a szerződés szerint. A bejelentésen ott volt Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter; Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója; Dr. Papp László, Debrecen polgármestere; és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere; illetve Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

Két hét átmeneti leállás után április 9-én indult újra a termelés az autóbuszok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Inter Traction Electrics Kft. debreceni üzemében – közölte a cég. Korábban megírtuk, hogy a koronavírus miatti óvintézkedések következtében leállították a termelést. Akkor azt válaszolták a KecsUP-nak, hogy mindent megtesznek azért, hogy időben itt legyenek a város új buszai. Március 23-án állt le a gyártás, most pedig tehát ismét dolgoznak. Sőt, már kigördült az első ezüst színű Reform 500 LE is a gyártósorról, amely a kecskeméti közösségi közlekedésben szolgálhat hamarosan.

„Munkavállalóink és családtagjaik egészsége kiemelt fontosságú számunkra, így szeretném hangsúlyozni, hogy a fertőzésveszélyt továbbra is komolyan vesszük, ezért csak és kizárólag a megfelelő óvintézkedések mellett indítottuk újra a termelési tevékenységet, amely megkezdése előtt számos intézkedést vezettünk be a kollektív és az egyéni védelem érdekében. Mindezek mellett fontos lépésnek tartjuk a gyártási folyamatok újraindítását, amellyel hozzájárulhatunk a debreceni régió és a magyar gazdaság stabilitásához, valamint a munkahelyek megőrzéséhez.” –nyilatkozta Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hasonló cikkünk:  Jelképes összegért, 100 forintért utazhatnak havonta a kecskeméti diákok

Egy hónapja egy közlekedési portál azt írta, hogy tudomása szerint alig öt darab készült el a saját gyártású 20 darab buszból Debrecenben, és egy sem érkezett még meg a 25 darab Törökországban készülőből. Akkor a következőt válaszolta levelünkre a debreceni cég:

„Téves, megtévesztő, rossz hírnevet keltő és kattintás vadász az állítás, hogy az Inter Tan-Ker Zrt. és az Inter Traction Electrics Kft. nem készül el a Kecskemétre tervezett gépjárművekkel a megadott határidőre, ugyanis az előre meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlik a gyártás Debrecenben…A gyártási folyamat során nem egyesével készülnek a gépjárművek – mint egy kisipari műhelyben – hanem az egyes munkaállomásokon bizonyos készültségi fokot érnek el a produktumok. Ennek megfelelően a gyártási folyamat végén, szinte egy időben válnak teljesen kész állapotúvá az autóbuszok. A szerződés szerinti ütemben kell megjelennie az új autóbuszoknak a kecskeméti közösségi közlekedésben és ennek eleget is fog tenni az Inter Tan-Ker Zrt. és az Inter Traction Electrics Kft.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...