fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Fokozatos, többlépcsős nyitásról beszélt Gulyás Gergely

- Advertisement -

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta a mai kormányinfón, hogy a szakértők szerint közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához, ezt jelzik a rendkívül rossz számok.

„Az ápolók és orvosok iszonyatos munkát végeznek”, amiért a miniszter köszöntetet mondott. Hozzátette azt is, hogy több mint 11 ezer szabad kórházi ágy van, a rezidensek és a medikusok is részt vehetnek a munkában, kapacitás probléma pedig nincsen.

A számok alapján lazításnak még nincs itt az ideje, mondta Gulyás. Az egyetlen megbízható védekezési mód, ha az oltás folytatódik.

Az ATV kérdésére Gulyás Gergely azt mondta, hogy

„nehéz megjósolni, mikor lélegezhetünk fel. Jelentős enyhítő intézkedések néhány héten belül elképzelhetőek”.

A kormány többlépcsős újranyitásban gondolkodik, a nyitást pedig várhatóan a beoltottak számához igazítják majd. Ennél több részlet most viszont nem derült ki, Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádió interjújában jelenti majd be, hogy mit terveznek a következő hetekre.

Mint mondta, országosan egységes védekezés van, és álhírnek nevezte, hogy regionálisan, megyei szinten lennének lezárások – válaszolta az ATV kérdésére Gulyás.

Arra a kérdésre, hogy kötelezővé válhat-e az FFP2-es maszk viselése, Gulyás azt válaszolta, hogy

„soha nem volt ilyen terve a kormánynak, a maszkviselés kötelező, ezen nem is kívánunk változtatni”.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...