fbpx

FRISS HÍREK

A Kecskeméti Lapok oldalainak nagy részén a Fidesz jön szembe

- Advertisement -

Az önkormányzati sajtóistállóhoz tartozó Kecskeméti Lapok legutóbbi száma sem különbözik a többitől. Fideszes nevek, arcok, nyilatkozatok. Ebben most éppen nem látunk kormányzati propagandát hirdető oldalakat, de rendre ilyenek is felbukkantak korábban. Utóbbi kapcsán idén január 24-én küldtünk közérdekű adatigénylést a Kecskeméti Televízió Kft.-nek, választ nem kaptunk. A határidő sokszorosan lejárt már. Arra voltunk kíváncsiak, hogy kormányzati, állami hirdetésekből mekkora bevétele van az önkormányzati sajtónak.

Fideszes városrész fejlesztésénél szerepeltetik a képviselőt, ellenzéki városrész fejlesztésénél nem

Nézzük tehát a legutóbbi Kecskeméti Lapokat. Az internetre feltöltött változat szerint 16 oldalas a kiadvány. 9 odalon szerepelnek fideszes arcok fotókon és nevek, nyilatkozataik szövegben. Salacz László fideszes országgyűlési képviselőről 9 fotót találtunk. Szeberényi Gyula Tamás pár napja bejelentett fideszes képviselőjelöltről is van 3 fotó, de szerepel a polgármester, Lezsák Sándor, Engert Jakabné, Kovács Ernő kormánymegbízott, Fekete Gábor, Nemcsik Mátyás is. Valamennyien kormánypártiak.

Érdekesség, hogy éppen egymás mellett szerepel két hír arról, hogy a Széchenyivárosban elkészült egy kutyafuttató, és Katonatelepen még csak most épül egy játszótér. Utóbbi terület fideszes képviselőjét fotóban is megmutatják, és még nyilatkozatot is kapott a lap. Az ellenzéki városrész esetében fotót és nyilatkozatot hiába keres az olvasó a képviselőről.

Hasonló cikkünk:  Szoboszlay Eszter: Jöhet a filmkészítés – támogatásban részesült a Találkozás animációs film

Az ellenzék is kapott fél oldalt, de nem pozitív értelemben

Az ellenzék is kapott azért szerepet az újságban. Bodrozsán Alexandráról azt írják, hogy támadja a rezsicsökkentést. Meg is állapítja a cikk, hogy az ellenzék valójában eltörölné a rezsicsökkentést. Szőkéné Kopping Ritáról pedig ugyanebben a cikkben azt, hogy kifogásolta, hogy egy „másik vállalkozó” (az önkormányzati lap nem írta le, hogy egy kecskeméti vállalkozóról van szó) nem állíthatott a főtéren óriáskereket, hanem egy külföldinek adtak engedélyt. Persze van itt Gyurcsány-pártozás és Márki-Zay Péter felemlegetése. A cikk bevezetőjéből az sejlik ki, hogy mintha a cikk írója azt gondolná, hogy ha valami sikeres vagy annak tűnik, és ez éppen az advent időszakában van, akkor nem illik kritikus gondolatokat megfogalmazni. Ez a csúnya ellenzék (ezt mi írjuk így) pedig pont ezt tette.

A Kecskeméti Lapok is, mint az egész Médiacentrum, vagyis még a KTV és a hiros.hu is mindenki adóforintjaiból (kormánypártiakéból és nem kormánypártiakéból) működik.

Az önkormányzati sajtóval kapcsolatban itt több cikket is talál.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...