fbpx

FRISS HÍREK

700 millió pluszforrást kap a hetényi bekötőút, aminek augusztus 29-e volt a záródátuma

- Advertisement -

Két hete írtunk arról, hogy a város honlapján az áll, idén augusztus 29-e volt a hetényi bekötőút projektjének záródátuma, de mindenki tudja, hogy az építés még el sem kezdődött, noha a lakosság évek óta várja az utat.

A tényleges munkálatok azóta sem kezdődtek el, de a hányattatott sorsú, a lakosság által igencsak várt bekötőút kivitelezésére újabb 700 millió forint pluszforrásról döntött a kormány, áll a Magyar Közlöny tegnapi számában. Az 1365 méter hosszú útszakasz megépítésére, amely összeköttetést biztosítana az M5 autópályával és a 445 sz. főútvonallal, egyszer már kapott Kecskemét 1,2 milliárd forint állami fejlesztési forrást a gazdaság-újraindítási alapból. A projekt keretében a meglévő önkormányzati földutat kiszélesítenék és burkolattal látnák el, ezzel segítve a könnyebb ki- és bejutást a hetényiek közlekedésében.

Hasonló cikkünk:  Válaszolt a Médiacentrum, szerintük idő előtti foglalkozni a perköltséggel

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Baonnak 2019 szeptemberében még úgy nyilatkozott, hogy optimális esetben 2020 májusára lesz aláírt kivitelezési szerződés, és indulhat a munka. Ezután volt többszöri bizakodásra okot adó nyilatkozat, de az útépítés, azóta is várat magára. A mostani pluszforrással együtt összesen 1,9 milliárd forintból tervezik megépíteni az 1,3 km hosszú aszfaltutat.

Ebben a cikkünkben foglaltuk össze a hetényi bekötőút projektjét:

Augusztus 29-e volt a hetényi bekötőút építésének záródátuma, el sem kezdődött

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...