fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Öt méter széles lesz a Helikon utca, a bekötő tovább fut a Tamási Áron utcáig

- Advertisement -

Hetényegyháza képviselője posztolt a Helikon utca tervezett felújításáról és arról is, hogy a bekötőút folytatásában még jódarabon leaszfaltozzák a városrészt északról határoló földutat.

Papp Zoltán, Hetényegyháza önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) a napokban kétszer is posztolt a bekötőúttal kapcsolatban tervezett útfelújításokról a Békés Segítő Hetényegyházi Közösség csoportban.

Bejegyzései lényege, hogy a bekötőút építésével párhuzamosan elkezdődik a vízvezeték cseréje a Helikon utcában (erről mi is írtunk korábban), majd ha ez kész, akkor jön az utca burkolatának felújítása.

A közel 900 méter hosszú, jelenleg 3-4 méter széles Helikon utca meglévő alapját szükség szerint megerősítik, majd két oldalra szélesítik. Ezt követően a már szélesebb alapot két rétegben 5 méter szélességben aszfalttal leburkolják, és mindkét oldalról süllyesztett szegéllyel támasztják meg. A burkolatra folyó csapadék elvezetésére a meglévő, megmaradó szikkasztóárkokat újraprofilozzák, és szikkasztóárkokat vagy vápát alakítanak ki – derül ki a képviselő posztjából, vélhetően az önkormányzattól kapott információk alapján.

Azt is írja a képviselő, hogy „sikerült az önkormányzatnak forrást szerezni még egy nagy lépésre: a Helikon utcával egyidőben 6 méter széles új út fog épülni a vasút innenső felétől a Tamási Áron utcáig /490 m/”.

Később már azt közölte, „a Hetényi bekötőút folytatásában a 33067 hrsz-ú ingatlanon új út épül mintegy 440 m hosszon 6,50 m széles burkolattal. A beruházás két ütemben valósul meg. Az I. ütemben a kialakításra kerülő útalapra egy réteg aszfaltburkolat készül, két oldalon padka megtámasztással és szikkasztóárok kialakítással. A Tulipán és a Tamási Áron utcára útcsatlakozás épül. A II. ütemben az út további két réteg aszfaltburkolatot kap és a távlati fejlesztésekhez igazodva az első szakaszon a csapadékvíz elvezetés módosul, ezért a burkolat szélére vízgyűjtő aknákat helyezünk el, és mellé mintegy 183 m hosszon süllyesztett szegély futósorral kiemelt szegélyt építünk. Ezen a szakaszon a vízgyűjtőkből jut a csapadék a távolabb lévő árokba.”

Az út, amelyről szó van – a 33067 helyrajzi számon – a Hetényegyházát észak felől határoló út, amely alkalmas lenne a városrész északi elkerülésére. A Helikon utca végénél kezdődik és megy a focipálya-lovaspálya mögött Hetényegyháza nyugati, Nyíri-erdő felőli széléig, a kerekegyházi útig. Egyébként egy régi vasúti töltésen halad, itt járt ugyanis egészen 1974-ig a vonat Hetényegyháza és Kerekegyháza között, míg meg nem szüntették a szárnyvonalat és fel nem szedték a síneket. Papp Zoltán bejegyzése szerint a Helikontól egészen a Tamási Áron utcáig kapna szilárd burkolatot.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...