fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Izsáki út: Nyáron egy nagyobb forgalmi változás várható

- Advertisement -

Mint ahogyan megírtuk, Király József a közgyűlés Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottságának az elnöke tájékoztatást kért a jegyzőtől, miként halad az Izsáki út négysávosítása. Arra hivatkozva, hogy többen úgy vélik, lassú a haladás, ráadásul a kerekpárosok és gyalogosok olyakor nem tudnak megfelelően közlekedni a munkálatok alatt.

Kérésére továbbították neki azt a minisztériumi választ, amelyet Falu György alpolgármesternek írtak a beruházásról mintegy egy hete. E szerint

minden rendben van, ütemnek megfelelően halad az építkezés

Azt írja a beruházást időközben átvevő Építési és Közlekedési Minisztérium, hogy a négysávosítás tervezett vége 2024. március 22. Arról is beszámoltunk, hogy jelenleg téli üzemeltetés folyik, ezt ez a levél is megerősítette. Így most csupán tereprendezést végeznek és a közművekkel kapcsolatos munkákra fókuszálnak. Az időjárás függvényében folytatódik majd (március 15. után) nagyobb volumennel a munka. De ezek részletes ütemezése még folyamatban van.

Hasonló cikkünk:  Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

Amit viszont most is tudnak, hogy tavasszal a jelenlegi forgalmi rend mellett folytatódik az építkezés. Ha végeznek az épülő sávokkal, akkor utána ezeken lehet majd haladni, és a mostaniak lesznek lezárva, illetve itt alakítják ki a sávokat. Ezek után kezdik el a turbó körforgalmakat és a Katona gimnáziumnál lévő csomópont bővítését.

Nyáron pedig várhatóan egy újabb nagyobb forgalmi változás lesz. Ekkor a Vízmű utcán kezdenek el lefektetni egy nagy átmérőjű csapadékcsatornát. Azt ígéri a minisztérium, hogy erről megfelelő tájékoztatást kap majd időben a város lakossága.

Egyébiránt azt lehet még kiolvasni a levélből, hogy ami eddig történt, az mind megfelelő és jól előkészített és megvalósított tervezés következménye.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...