fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Már csak napok vannak hátra az szja-bevallások benyújtására

- Advertisement -

Egy hét sem maradt az szja-bevallások benyújtására vagy a NAV-által elkészített bevallás elfogadására. Az adóhatóság által összeállított tervezet május 20-a után automatikusan bevallássá válik. Akit adókedvezmények illetnek meg vagy több forrásból is van jövedelme, annak érdemes szakértővel is átnézetni a bevallást – hívta fel a figyelmet az Atv.hu.

Már egy hét sincs hátra az szja bevallások elkészítésére, vagy inkább ellenőrzésére. Május 20-a, hétfő a határidő. Idén a NAV mindenkinek elkészítette a tervezetet: az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfás magánszemélyeknek is. Nekik a tervezet nem fordul át automatikusan bevallássá, mindenki másnak igen.

A NAV tervezetét legegyszerűbben a honlapjukon keresztül lehet elérni, ahol ügyfélkapun keresztül elérhető a dokumentum. Ebben az Adó-és Vámhivatalhoz beérkezett adatok szerepelnek. A hiányzó adatokat viszont fel kell vezetni.

Ilyen például az ingatlan bérbeadás. Ha valaki adott bérbe ingatlant, akkor saját magának kell kiegészítenie a tervezetét és saját magának kell beírni az adatokat, a NAV nem tudhatja előre. Vagy ha valaki adott el egy lakást, adott el egy házat és ebből volt jövedelme, akkor ezt is bele kell írni a tervezetbe. Adókedvezmények esetén szintén érdemes átnézni a dokumentumot.

Hasonló cikkünk:  A református egyház közleményben kéri, hogy tisztelettel beszéljenek róluk

Radnai Károly, az Orientax vezérigazgatója azt javasolja, hogy olyan jövedelmekkel, adókedvezményekkel kapcsolatban, mint például a családi adókedvezmény, a gyermekek után járó adókedvezmény (ahol a férjnek és a feleségnek is nyilatkozni kellett), ott érdemes átnézni, hogy jól írta-e az adóhatóság.

Az egyházak, illetve civil szervezetek számára felajánlható egy százalékos rendelkezés határideje szintén május huszadika. Aki erről lemarad, az idén lecsúszik, és az összeg a költségvetésben marad.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...