fbpx
10.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

A kecskeméti lányról szóló cikkünk után hírzárlat van a szekszárdi kórházban?

A szekszárdi kórházban, pozítív teszttel karanténban lévő kecskeméti lány és párja esete úgy tűnik, megzavarta a intézményt. Meghívót küldtek ki a helyi sajtónak, hogy ma 13 órakor sajtótájékoztatót tartanak a kórház működéséről a veszélyhelyzetre tekintettel. Bár a párról nem tettek említést, talán nem véletlen lehetett ez az időzítés. Tegnap este ugyanis megírtuk, hogy a kórházban fekszik a pár, és több országos sajtó is átvette a hírünket. A tolnai hírportál is.  A meghívó szerint a lakosság széles körű tájékoztatása érdekében várták a sajtó képviselőit.

Sajtótájékoztató lefújva

Csakhogy a kiküldött meghívó után a sajtótájékoztatót lefújták. A kórház sajtósától megtudtuk, hogy az igazgató jelezte neki, hogy értesítse a sajtót, hogy elmarad a sajtótájékoztató. Ennek okáról azonban nem tudott nyilatkozni. Hozzátette azonban, hogy lesz tájékoztatás, majd ki fogják küldeni később. Kérdésünkre, hogy ez a később esetleg másik napot jelent-e, azt a választ kaptuk, hogy még akár ma is várható az információ.

Cikkünk után hírzárlat van?

Közben szekszárdi informátorunktól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a párnak alá kellett írnia egy titoktartási szerződést. Valamint minden betegnek, aki koronavírus gyanúval megfordul a kórházban, ugyanezt kell tennie. Ezt a kórház sajtósa sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta. Ritka, amikor maga a sajtó reméli, hogy nem igaz egy általa közölt információ, de ez most az az eset. Mert ha ez igaz, akkor ez csernobili időket idéz. Veszélyhelyzetben ugyanis a legrosszabb az, ha nincs tájékoztatás. Pontosabban, ha elhallgatják az információkat. Ráadásul a mi értelmezésünk szerint az egészségügyi állapot különösen érzékeny személyes adat, és így csak a beteg dönthet arról, hogy beszél-e erről vagy sem. Ez a pár nyíltan, névvel és arccal elmondta az esetét, ráadásul a kórházra semmi negatívumot nem mondott a videóban a lány. Azt ugyan közölte, hogy az ingyenesen hívható koronavírus infó vonalat nem sikerült elérniük és onnan segítséget kapniuk.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten is zajlik az előválasztás második fordulója - mutatjuk a helyszíneket
Hasonló cikkünk:  Karácsony Kecskeméten: Az emberek kormányát hozzuk majd létre

A KecsUP után az esetről író teol.hu szerint még azt sem erősítették meg helyben, hogy a videón beszélő lány és párja valóban ott van a kórházban. Igaz nem is cáfolták.

Az ügyet követjük, amint lesz új információ, tájékoztatni fogunk.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...