fbpx

FRISS HÍREK

Segítséget igényelhetnek az állásukat vesztett kecskemétiek – frissítve a cikk!

- Advertisement -

A költségvetésben a települési támogatási formák előirányzatát minimum 75 millió forinttal kell megemelni, a jelenlegi információk alapján. Amennyiben a munkanélküliek száma 2020. szeptember 30-ig ugrásszerűen emelkedik, további költségvetési forrás biztosítása szükséges.olvasható az önkormányzat hivatalos tájékoztatójában.

A koronavírus-járvány miatt polgármesteri rendelettel módosult a szociális támogatásokról szóló önkormányzati rendeletet.

A rendelet módosításának két fő iránya van

– egyik a gyors segítséget nyújtó települési támogatási forma bevezetése határozott időre,
– a másik pedig a jelenleg is hatályos rendkívüli és rendszeres települési támogatások jogosultsági feltételeinek kiterjesztése.

Az új települési támogatási forma bevezetése határozott időre szól, a veszélyhelyzet kezdete óta a munkájukat elvesztett polgárok részére nyújtható. Ezzel bizonyos mértékig kompenzálni kívánják a jövedelemkiesést azoknál, akik munkahelyüket 2020. március 11. és 2020. szeptember 30. között veszítették, veszítik el, függetlenül attól, hogy álláskeresési járadékra jogosultak-e vagy sem.

Hasonló cikkünk:  Lánczi Tamás: nem érti a demokráciát, aki fél a Szuverenitásvédelmi Hivataltól

A jövedelmi korlát jóval magasabb más támogatásokhoz képest, a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegét, azaz a 107.065 forintot.

A támogatás mértéke havi 20 ezer forint, 3 hónapon keresztül. A kérelem benyújtására 2020. október 31-ig lesz lehetőség.

Keressük a formanyomtatványt

A polgármester közösségi oldalán több hozzászólásban is jelezték, hogy igénybe vennék a segítséget, de nem találják a formanyomtatványt. Kerestük mi is a Szociálpolitikai Osztály letölthető nyomtatványai között a dokumentumot a kecskemet.hu oldalon és írtunk az önkormányzat sajtósának, hogy tegyék könnyen elérhetővé a formanyomtatvány letöltésének linkjét. (Amint válasz érkezik, közöljük azonnal.)

FRISSÍTVE A CIKK!

Kattintson ide és az oldal legalján ezt keresse: „Rendkívüli települési támogatás – munkahely elvesztése”, majd töltse le a dokumentumot.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...