fbpx
-4.9 C
Kecskemét
2023. február 9., csütörtök

FRISS HÍREK

Segítséget igényelhetnek az állásukat vesztett kecskemétiek – frissítve a cikk!

A költségvetésben a települési támogatási formák előirányzatát minimum 75 millió forinttal kell megemelni, a jelenlegi információk alapján. Amennyiben a munkanélküliek száma 2020. szeptember 30-ig ugrásszerűen emelkedik, további költségvetési forrás biztosítása szükséges.olvasható az önkormányzat hivatalos tájékoztatójában.

A koronavírus-járvány miatt polgármesteri rendelettel módosult a szociális támogatásokról szóló önkormányzati rendeletet.

A rendelet módosításának két fő iránya van

– egyik a gyors segítséget nyújtó települési támogatási forma bevezetése határozott időre,
– a másik pedig a jelenleg is hatályos rendkívüli és rendszeres települési támogatások jogosultsági feltételeinek kiterjesztése.

Az új települési támogatási forma bevezetése határozott időre szól, a veszélyhelyzet kezdete óta a munkájukat elvesztett polgárok részére nyújtható. Ezzel bizonyos mértékig kompenzálni kívánják a jövedelemkiesést azoknál, akik munkahelyüket 2020. március 11. és 2020. szeptember 30. között veszítették, veszítik el, függetlenül attól, hogy álláskeresési járadékra jogosultak-e vagy sem.

Hasonló cikkünk:  Nagy eséllyel kaphatjuk el valamelyik légúti fertőzést karácsonykor

A jövedelmi korlát jóval magasabb más támogatásokhoz képest, a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegét, azaz a 107.065 forintot.

Hasonló cikkünk:  Folyamatban van a napelem-szabályozás felülvizsgálata

A támogatás mértéke havi 20 ezer forint, 3 hónapon keresztül. A kérelem benyújtására 2020. október 31-ig lesz lehetőség.

Keressük a formanyomtatványt

A polgármester közösségi oldalán több hozzászólásban is jelezték, hogy igénybe vennék a segítséget, de nem találják a formanyomtatványt. Kerestük mi is a Szociálpolitikai Osztály letölthető nyomtatványai között a dokumentumot a kecskemet.hu oldalon és írtunk az önkormányzat sajtósának, hogy tegyék könnyen elérhetővé a formanyomtatvány letöltésének linkjét. (Amint válasz érkezik, közöljük azonnal.)

FRISSÍTVE A CIKK!

Kattintson ide és az oldal legalján ezt keresse: “Rendkívüli települési támogatás – munkahely elvesztése”, majd töltse le a dokumentumot.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...