fbpx
9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Három év fogházat kapott a ceglédi gázoló

- Advertisement -

2020. június 18-án ítélet született a ceglédi gázolás ügyében – írta meg az Index.

A szörnyű baleset

2019. április 20-án, húsvét előestéjén, éjfél előtt nem sokkal elgázoltak egy 18 éves lányt és barátját Cegléd belvárosában.

A sportautót egy 22 éves fiú vezette, egy jól menő, helyi vállalkozó fia, aki sokak szerint ezzel a feltuningolt autóval „villogott”, és aki minden utat „versenypályának használt” a városban. A vádirat szerint aznap este P. Levente a megengedett legnagyobb haladási sebességet legalább 190 százalékkal túllépve, 145-151 km/órás sebességgel közelítette meg a Kossuth Ferenc utca és a Teleki utca kereszteződését.

A BMW összetört eleje (Fotó: Blikk)

Amikor Bognár Emese és barátja leléptek a járdáról a BMW még csaknem 90 méterre volt tőlük. Bár a sofőr, ahogy érzékelte a gyalogosokat azonnal fékezett és balra kormányozta az autót, a Kossuth Ferenc utca és Teleki utca kereszteződésénél 103-108 km/órás sebességgel elütötte a párt. Az érettségi előtt álló lány a helyszínen meghalt, barátja túlélte a balesetet, de lába súlyosan roncsolódott, életveszélyes sérülésekkel – nyílt lábszár-, boka- és lapockatöréssel – szállították kórházba.

A vádirat szerint egyébként a BMW-be épített teljesítménynövelő elektronikai egységek a jármű gyári 306 lóerős teljesítményét 400 lóerőre emelték, a motorvezérlő elektronikát kiegészítő egység és az utólagosan beépített kipufogórendszer hatására a kocsi gyári teljesítménye 30 százalékkal, a nyomatéka pedig 50 százalékkal nőtt meg.

A baleset után lefoglalt autóban működő traffipaxblokkoló volt.

A per

A védelem szerint az azonban túlzás, és arra kérte a bírót, mérlegeljen a döntésnél, hiszen a vádlott nem tudta, hogy édesapja átépítette az autót, és vegye figyelembe azt is, hogy P. Levente még fiatal felnőtt, a „balesetet pedig a gyorshajtás okozta, ami egy pillanat műve”. Csakhogy a 22 éves fiú rendszeresen hajtott gyorsan. A halálos balesetet megelőző két évben legalább négy szabálysértési eljárás indult ellene „közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése” miatt, és a gázolás előtt egy órával is megbüntették a rendőrök.

Vádlott a tárgyaláson (Fotó: Huszti István / Index)

Az igazságügyi szakértői vélemény szerint – amelyre az ügyész és a bíró is támaszkodott – a gázoló a fenti magatartása, egyebek mellett az évek óta folytatott száguldozása miatt járművezetésre alkalmatlan.

Hasonló cikkünk:  Telex: Bács-Kiskun erős bástyája a Fidesz-KDNP-nek - választási körkép

P. Levente a bíróságon elismerte, hogy bűnös, de ott sem kért bocsánatot a családtól.

Az ítélet

A bíró az ügyészség álláspontját elfogadva 3 év fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte az ámokfutó sofőrt. Jó magatartás esetén legkorábban két év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Emellett a bíróság örökre eltiltotta a vezetéstől P. Leventét.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott három nap gondolkozási időt kért annak eldöntésére, hogy fellebbez-e.

A 18 évesen elhunyt Bognár Emese (Fotó: Blikk)

Az elgázolt lány hozzátartozói szerint túl enyhe ítélet született. Emese édesanyja szerint ebben az ügyben senki nem volt kíváncsi, hogy valójában mi az igazság.

„Ő elvette tőlünk a 18 éves lányunkat, a nagyszüleitől az unokájukat, a testvérétől a nővérét, amiért sosem vállalta valójában a felelősséget” – nyilatkozta az ítélethirdetés után a megtört édesanya. „Ha szembe áll velünk és elmondja, hogy mit tett és vállalja, az lett volna a helyes. Mert aki 150-200-zal tudja nyomni a gázpedált, annak legyen annyi ereje és legyen benne annyi gerincesség, hogy odaáll a szülők elé és vállalja amit tett.”

Kecskeméten ül majd a gázoló?

Talán csak véletlen, de fél évvel ezelőtt egy Kecskeméthez közeli településre jelentkezett be a gázoló, állítása szerint ott is lakik – így aztán könnyen lehet, hogy az egyik legenyhébb fogháznak tartott kecskeméti intézménybe kerül majd.

A kecskeméti „parkettás” börtönbe többnyire vállalkozók, tehetős üzletemberek, a vezető politikusokhoz valamilyen módon kötődő elítéltek vannak itt, és bár hivatalosan senki nem ismeri el, de ez egy afféle VIP-börtön.

Az Amnesty International Magyarország igazgatója szerint azonban a kecskeméti börtönben sincs szó luxus körülményekről. Egyszerűen emberi körülményeket biztosítanak a fogvatartottaknak.

47 ezer forintot rabolt Kiskunfélegyházán – öt év fegyházat kapott a kecskeméti férfi

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...