fbpx

FRISS HÍREK

Innen letöltheti a tilalom alatti kijáráshoz szükséges munkáltatói igazolást

- Advertisement -

Közzétette a kormány azt a munkáltatói igazolást, amellyel a munkavállalók bizonyíthatják, hogy a kijárási korlátozás előírásaihoz a munkájuk miatt nem tudják tartani magukat – írta meg a Hvg.hu. Az igazolás mintája magában foglalja a minimálisan elvárt tartalmi követelményeket.

Innen lehet letölteni:

(A dokumentumok forrása az állami koronavirus.gov.hu honlap.)

A kijárási tilalom november szerdán lép életbe: a következő egy hónapban este 8 és reggel 5 óra között alapesetben mindenkinek otthon kell tartózkodnia.

A Magyar Közlönyben november 10-én, kedden este megjelent kormányrendelet szerint csak az alábbi esetekben lehet ettől eltérni:

  • egészségkárosodással, életveszéllyel fenyegető helyzet,
  • munkavégzés (ideértve az oda- és hazautat), és
  • kutyasétáltatás miatt, de utóbbi esetben a lakhely/szálláshely 500 méteres körzetében kell maradni. A kutyafuttatók bezárásáról az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek.
Hasonló cikkünk:  A Szuverenitásvédelmi Hivatal célkeresztjében: Magyar Péter és állítólagos kapcsolatai

Mentességet kaptak a profi sportolók is, ha meccsük vagy edzésük van. A munkát, illetve a sportot okirattal kell igazolni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...