fbpx

FRISS HÍREK

A Budapesten működő Miniszterelnökségnek is dolgozó Nemcsik képviselő szerint Bodrozsán döntse el, hogy Kecskemét vagy Budapest

- Advertisement -

Tegnap írtuk meg, hogy Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) munkaviszonyban áll a Miniszterelnökséggel (székhelye: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.), de erről nem árultak el többet egy közérdekű adatigénylésre. Azt a képviselő vagyonnyilatkozatában olvashattuk, hogy ezért a munkáért havi 490 ezer forintot kap. Azt is megírtuk, hogy érdekes, hogy kormányoldalról azzal támadják rendre Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselőt (Szövetség), hogy budapesti munkája is van.

Nemcsik: Bodrozsán döntse el, hogy Kecskemét vagy Budapest

Néhány napja éppen Nemcsik Mátyás videója került fel a Fidesz Kecskemét Facebook oldalra, és ennek a végén azt kéri Bodrozsántól, hogy döntse el, hogy „az újpesti politizálás” vagy a kecskemétiek élete a fontosabb. Bodrozsán köztisztviselőként dolgozik az újpesti városházán, így Nemcsik képviselőnek is tudnia kell, hogy ilyen minőségben ott nem politizálhat. Minden bizonnyal a kecskeméti városházán dolgozó köztisztviselőkről sem feltételezi azt a fideszes képviselő, hogy munkájuk politikai természetű.

Nemcsik képviselőnek egyébként levelet küldtünk a Miniszterelnökségen végzett munkájára vonatkozó kérdésekkel (mit csinál, mennyi időt van vidéken, mi a munkaköre, a munkaviszony hogyan jött létre…), de cikkünkig, a magadott időpontig nem jött válasz. Pedig még plusz négy órát vártunk a cikkel.

Talán ez a Fidesz-KDNP válasza Bodrozsán Alexandra levelére, amelyben azt kérdezte a polgármestertől, hogy a polgármesteri vagy a felügyelőbizottsági tagságáról kíván-e lemondani az összeférhetetlenségi aggály miatt. Csakhogy amíg a fővárosi kormánymegbízott tavalyi nyilatkozata miatt merült fel a kecskeméti polgármester (és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester) összeférhetetlenségi aggálya, addig Bodrozsánnal szemben ugyanez fel sem merülhet, miután nem ugyanott köztisztviselő, ahol önkormányzati képviselő. Vidéken dolgozni pedig se nem bűn, se nem törvénytelen.

Hasonló cikkünk:  Ultramaratont teljesített a nyárlőrinci jegyespár (galériával)

És talán ez a válasz arra, hogy Bodrozsán képviselő bedobta a köztudatba az állatorvosi ügyelet kérdését, és erről petíciót is indított. Mert amióta ez Kecskeméten a közbeszéd egyik témája lett, azóta a kormánypárti képviselők -mondhatni- nem győzik az ezzel kapcsolatos posztokat és videókat feltölteni. Magyarázva, hogy miért nincs, és miért nem lehet. Nemcsik Mátyás is erről beszél a videó elején, mégpedig arról, hogy Bodrozsán esetleg nem ismeri a körzetét, mivel Budapesten él, pedig ott éppen van egy ügyelet. Az ellenzéki képviselő ezzel kapcsolatban a KecsUP-nak azt mondta, hogy heti több alkalommal is ingázik Budapest és Kecskemét között. Nem könnyű, de vállalta. Valamit, hogy az ő elképzelése az ügyeletről azt jelenti, hogy csak az ellátásért kellene fizetni, az ügyeletért külön nem.

Különös egybeesés, hogy éppen ebben az időben jelentek meg cikkek erről kormánypárti sajtótermékekben is.

Miközben a Fidesz-KDNP azzal érvel, hogy ez a téma nem kellene, hogy egy cukiságkampány része legyen, olyan fotókat töltöttek fel a Fidesz Kecskemét Facebook oldalra, amelyeken a képviselőcsoportot vezető Fekete Gábor és helyettese Nemcsik Mátyás kutyákat simogatnak mosolyogva.

Facebook/Fidesz Kecskemét

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...