fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Pimasz módon pattintották le a kórházi adatokat kérő 444.hu híroldalt

A 444.hu hírportál azt szerette volna megtudni, hogy szeptembertől márciusig mennyi koronavírusos beteget ápoltak intenzív osztályokon. Arra volt kíváncsi a lap, hogy az intenzíves kapacitást mennyivel lépte túl a betegek száma. Valamint, hogy az intenzívre kerülők közül mennyien haltak meg. A 444.hu szerint olyan adatok ezek, amelyeket magától is közölhetne rendszeresen a kormány, mégis úgy kell kikönyörögni. Ráadásul meg sem kapták ezeket.

A hírportál azt írja, hogy adatkérésükre, 15 nap elteltével jött egy válasz, hogy 45 nappal kitolják a válaszadási határidőt, amelyre a veszélyhelyzettel összefüggő feladatokra hivatkozva lehetősége volt az Országos Kórházi Főigazgatóságnak. Majd végül egy hónap múlva azt üzenték, hogy az adatokért keressék fel a tájékoztató oldalt, vagyis a koronavirus.gov.hu címet.

Hasonló cikkünk:  A válság ellenére milliárdok áramlanak Lázár Jánoshoz, és a vízágyban fekvő tehenekhez

Csakhogy azon a kikért adatok közül egytelen egy sem szerepel – teszi hozzá a 444.hu. A lap idézi Gulyás Gergely minisztert, aki az adatokról korábban ezt mondta:

Hasonló cikkünk:  Gulyás Gergely szerint szerényebben kellene jachtozni

„a kormány a kezdet kezdetétől azt tartotta fontosnak hogy alaposan, napi rendszerességgel őszinte adatokat közöljünk. (…) Összességében szerintem büszkén mondhatjuk, hogy a magyar adatszolgáltatási rendszer, összehasonlítva Európa többi államának adatszolgáltatási rendszerével, a legnaprakészebbek közé tartozik.”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...