fbpx
6.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Térzenére pályázik Kecskemét – 30 koncert lenne

A polgármester a veszélyhelyzeti döntések közé feltett határozattal tudatta, hogy az önkormányzat nevében pályázik az emberminisztérium pályázatára.

A Térzene Programot azzal indította útjára az EMMI, hogy a települések közterein újra rendszeresen felcsendüljön a minőségi magyar zeneművészek klasszikus-, világ- és népzenéje, így juttatva el kiváló zenészeink alkotásait a társadalom szélesebb rétegéhez – áll a kormányzati indoklásban.

Idén már nem a zenészek, hanem önkormányzatok adhatnak be pályázati anyagot. Eddig csak az 5000 fő feletti városokban lehetett indulni a programon, most kisebb települések is tarthatnak rendszeres előadásokat.

A nyertes településnek vállalnia kell, hogy 30 alkalommal biztosítják a koncerteket köztereiken. A leszerződött előadásokról tájékoztatniuk kell a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot, mint szakmai partnert annak érdekében, hogy a Filharmónia Magyarország honlapjára és applikációjára felkerüljenek az előadások, és így tájékozódhat a településeken megvalósuló koncertekről – olvashato a kormany.hu oldalon.

A vissza nem térítendő támogatási keret 900 millió forint, az igényelhető támogatás 7,5 millió forint a vállalt 30 alkalomra. A program 2019. október 1-én, a zene világnapján indult, eddig közel 17.000 zenész vett részt, és több, mint 2000 koncerttel ajándékozták meg a lakosságot.

Hasonló cikkünk:  Indián szellem a Resti Kornél piaci koncertjén - VIDEÓVAL

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...