fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Petíciót indítottak azok, akik kínai vakcinát kaptak, de nincs ellenanyaguk

Ingyenes antitestvizsgálatot és újraoltást szeretnének. Facebook-csoportot szerveztek, Orbán Viktort és Müller Cecíliát is megkeresték, akciójukat pedig virológusok is támogatják.

Ingyenes antitestvizsgálatot és újraoltást szeretnének azok, akik, bár megkapták a kínai vakcina második adagját is, a rajtuk elvégzett antitestvizsgálat alapján nem szereztek immunitást a SARS-Cov-2 vírussal szemben. A kezdeményezésre egy Facebook-csoport szerveződött, amely petícióval, illetve levélben próbál segítséget kérni a döntéshozóktól és a szakemberektől.

A kezdeményező Englohner Beátát egyébként nem a kínai vakcinával oltották be, de az édesanyját igen, és az ő antitestvizsgálatának eredménye negatív lett, vagyis az édesanyjában a kínai vakcina két dózisa ellenére sem alakult ki immunitás e teszt alapján a koronavírussal szemben: a vizsgálat nem mutatott ki a vérében ehhez megfelelő számú antitestet.

Beáta kérdezősködni kezdett, és azt tapasztalta: sokan hasonlóképpen jártak, ezért május elején úgy döntött, hogy létrehoz egy Facebook-csoportot, amely a Sinopharm-vakcinával oltottak negatív laboratóriumi eredményeit gyűjti.

Nem oltásellenesek

Nem oltásellenesek vagyunk, hanem aggódunk a szüleink miatt

mondta a 24.hu megkeresésére Beáta, akinek két adminisztrátor társa segít a menedzselésben. Bőven van dolguk: a csoport néhány hét leforgása alatt 1500 fősre duzzadt, és folyamatosan jelentkeznek be az új tagok, akik megosztják önköltségen végzett saját vagy szüleik negatív laboreredményeit. A feltöltött vizsgálati dokumentumokból az tűnik ki, hogy leginkább a 60 év felettieket érinti az a probléma, hogy a kínai vakcina beadása után nem alakul ki a szervezetükben megfelelő mennyiségű antitest ahhoz, hogy immunisak legyenek a SARS-Cov-2 vírussal szemben.

Beátáék nem csak a közösségi médiában aktívak. Több minisztériumnak, személyesen Orbán ViktornakMüller Cecíliának, valamint számos, a tudomány területén tevékenykedő szakembernek küldtek levelet, amelyben segítséget kérnek a Sinopharmmal oltott, immunitást mégsem szerzett emberek problémáinak megoldására.

„Azt tapasztaljuk, hogy a kínai Sinopharm-oltás után nagyon sok embernél nem indul be (vagy csak minimális, határérték közeli) az antitesttermelés, így nem alakul ki bennük megfelelő immunitás” – írják, hozzátéve, hogy a probléma többségében az idősebb, 60 év feletti korosztályt érinti, de nem kizárólagosan csak őket. A levélhez csatoltak több mint 170 laboreredményt is.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...