fbpx
6.8 C
Kecskemét
2022. december 10., szombat

FRISS HÍREK

Parragh Lászlónak megint van egy ötlete

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta el Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, hogy „a vállalkozások elszálló energiaárakkal vívott harcának” megsegítésére is javaslatokat tett a kormánynak. Már önmagában jelentős energiamegtakarítást eredményez egész Európában az, hogy „sokat beszélünk az energiaválságról”, de ez kevés az inflációhoz képest – vélte az elnök.

Vannak “hangok”, amelyek szerint egy esetleges vasárnapi boltzár jó spórolási lehetőség lenne, és Parragh szerint igazuk is van. Elmondta, hogy más országokban már megvan ennek a kultúrája, valamint felpanaszolta, hogy néha egy vásárlás nálunk családi programmá alakul át.

Kutakodva az elmúlt hónapok híreiben úgy tűnik, hogy a kamarai elnök által emlegetett „hangok” egyetlen szervezettől, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetétől jönnek. Azonban a KASZ elnöke sem erőltetné a vasárnapi boltzárat, hanem inkább ahhoz az elképzeléshez ragaszkodna, hogy az áruházak vasárnap csak délig tartsanak nyitva.

A legfenyegetettebb vállalkozói réteg a mintegy 800 ezres kisvállalkozók, akik sok esetben önfoglalkoztatók (akiknek a terhei leginkább az új kata törvénnyel növekedtek meg, köszönhetően Parraghnak is), azonban ma Magyarországon „most mindenki bajban van”, olyan alkalmazkodási kényszer van, amellyel még sosem szembesültünk – fejtette ki az elnök.

Hasonló cikkünk:  Közleményben tudatta az Egységes Diákfront a követeléseit

Azt nem lehet várni, hogy egyedül a kormány vagy egyedül a vállalkozások vagy önkormányzatok oldjanak meg mindent, hanem „ilyenkor az összefogásnak van a legnagyobb szerepe”. A kamara mindenesetre letette a kormány asztalára a javaslataikat, és „akár a jövő hétre összeállhatnak a döntéshozatalhoz szükséges feltételek”.

Hasonló cikkünk:  Kiszáradt szőlők a Kunsági borvidéken - drágább lesz a bor

Ezek szerint:

  • a kormány korlátozza a szolgáltatók „erőfölénnyel való visszaélését”, érdemes például nézni a költségszintet, hogy az fedezi-e azt a profitigényt, amit a vállalkozástól elvár. Ebben az esetben vissza kell térni a 2021. október 1-jei állapothoz, méghozzá azért, mert az energiaellátási szerződés – az árat kivéve – nem támaszthat rosszabb feltételeket, mint akkor;
  • ne lehessen leszerelni egy mérőórát, ha időlegesen megszűnik egy szolgáltatás (ez nem ugyanaz az eset, mint amikor valaki nem fizeti a rezsit);
  • elsősorban „a termelő tevékenységet, a feldolgozóipart kell megmenteni”, méghozzá elsődlegesen az energiaigény csökkentésére fókuszálva.

via Telex

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...