fbpx

FRISS HÍREK

Milliós jutalmat kaptak megyei tankerületi vezetők is

- Advertisement -

November végén hozta nyilvánosságra a Klebelsberg Központ által neki megküldött listát Tóth Endre momentumos országgyűlési képviselő, oktatáspolitikus. Ebben a 2021-ben kifizetett „motivációs elismerés”-ek szerepelnek, amit tankerületi vezetők kaptak meg. A lista szerint Bács megyében a következő vezetők jutottak hozzá milliós jutalmakhoz:

  • Zsámboki Anna a kecskeméti tankerület vezetője, aki azóta már nyugdíjba ment: 2,2 millió forint jutalmat kapott
  • Vágó Ferencné a kiskőrösi tankerület vezetőjeként 2 millió forint jutalmat kapott
  • Sárosi Magdolna a bajai tankerület vezetője 2,04 millió forint jutalmat kapott

A politikus a következő poszttal tálalta a listát:

„Az elmúlt napokban sokakhoz eljutott a tankerületi vezetők tavaly év végi jutalmainak felháborító története. A közoktatás bürokratikus fenntartói szervezetének vezetői úgy kaptak 1 és 2,5 millió forint közötti „motivációs elismerést”, hogy a tankerületükben dolgozó pedagógusok semmiféle év végi jutalmat nem kaptak.
Ez az igazságtalanság egyébként nem is elsősorban a jutalmat kapó tankerületi igazgatók vétke, hanem azoké a kormányzati vezetőké, akik a jutalmak kiosztásáról döntöttek, azok kifizetését jóváhagyták. Az oktatásért ebben az időszakban Kásler Miklós emberminiszter felelt, a köznevelési államtitkár Maruzsa Zoltán, a tárca parlamenti államtitkára Rétvári Bence volt már akkor is, a Klebelsberg Központot pedig Hajnal Gabriella vezette, csakúgy mint most. A miniszter azóta 12 milliós végkielégítést, az államtitkárok 4 milliós, a KK elnöke pedig 1,7 milliós motivációs elismerést kapott. Úgy tűnik mindenki teljesítménye jutalmat érdemel a közoktatásban, csak a tanárok kénytelenek beérni a megalázó fizetésükkel.
Félreértés ne essen: egy jól működő országban, ahol érték a tudás, fejlődik az oktatás és megbecsülik a pedagógusokat van helye jutalmaknak, van helye vezetői jutalmaknak.
Egy olyan országban azonban, ahol a pedagógusok nemhogy jutalmat nem kapnak, hanem nyomorognak, ez egyenesen vérlázító.”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...