fbpx

FRISS HÍREK

2010-ben még tervezték, ma már nincs szó arról, hogy négysávosítják a Bethlen körutat

- Advertisement -

A Vacsi köz és Bethlenváros városrészek önkormányzati képviselője, Dr. Tóth Szilárd (Szövetség a Hírös Városért Egyesület) arról kérdezte a polgármestert a legutóbbi városi közgyűlésen, hogy folynak-e egyeztetések a Ceglédi út (belső) városi szakaszának, illetve a Bethlen körútnak a négysávosításáról, valamint, ha zajlanak, akkor ezek megvalósulása mikorra esedékes.

A képviselő a kérdésében úgy fogalmazott, hogy a 441-es főút városi szakasza leromlott, az útburkolati jelek elkoptak, ezért a Ceglédi út belső szakaszának felújítása sürgető. A Bethlen körút állapota valamivel jobb, és itt nincs akkora csúcsforgalom sem, mint a Ceglédi úton, azonban az újonnan épült házakat már jóval kintebb tolták a mostani út szélétől. Néhány házban azonban, főleg a Bethlen körút páratlan oldalán, évek óta bizonytalanságban élnek. Az ittlakók ugyanis nem tudják, hogy házaik a majdani nyomvonalon állnak-e és várhatják-e ingatlanjaik kisajátítását, amiről érdemi információt nem kapnak – vetette fel Tóth.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester válaszában elmondta, hogy a Ceglédi út – Bethlen körút és a 445. számú elkerülő út közötti szakaszának, valamint a Bethlen körút országos közúthálózat részének négysávosításával a beruházásra jogosult Építési és Közlekedési Minisztériummal kapcsolatos egyeztetések jelenleg nem zajlanak. A kérdéses beruházások megvalósulására vonatkozóan további információval pedig nem rendelkeznek.

Hasonló cikkünk:  Megtartotta éves fórumát a kecskeméti Városi Civil Kerekasztal

A belváros tehermentesítése miatt tervezték a Bethlen körút kiszélesítését

A Nagykörút Bethlen körút szakaszának négysávosítása még 2010-ben merült fel „A Rákóczi út – Vasútkert revitalizációja” című projekt keretében. Akkor azt tervezték, hogy tíz év alatt a belvárosból több fázisban kiszorítják a forgalmat, elsősorban a Bethlen és Kuruc körút irányába, amely körútszakaszt négysávúsítják. A nagyobb bekötőutak mentén, mint a Ceglédi, illetve a Szolnoki úton pedig P+R parkolókat hoznak létre.

Elkészült időközben a Kuruc körút négysávosítása és a körforgalom az aluljárónál. A Bethlen körút négysávosítása a polgármester válasza értelmében azonban egy időre biztosan lekerült a napirendről. És várat magára a belváros tehermentesítése – az autóforgalom érdemi csökkentése is.

Délutáni forgalom a Bethlen körúton 2023. április 4-én / kecsup.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...