fbpx

FRISS HÍREK

KTE az osztrák futballtornáról: „egy hatalmas élményt vettek el a gyerekektől”

- Advertisement -

„Mindenki döbbenettel fogadta, hogy a szervezők gyakorlatilag átverték a nevezőket, akadt olyan klub, melynek a hotel foglalásával is problémák voltak és ezzel ott szembesültek” – nyilatkozta dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője a klub honlapjának a botrányosan zárult ausztriai utánpótlás futballtornával kapcsolatban.

Vasárnap délután – szülők panaszai és az osztrák média tudósításai nyomán – már beszámoltunk arról, hogy botrányba fulladt egy Ausztriában megrendezett utánpótlás-futball torna, amelyen szerte Európából 3500 gyermek vett részt, köztük a KTE U9-es, U10-es és U11-es csapata is. Hétfőn délután a KTE honlapján is megjelent ezzel kapcsolatban egy cikk, amelyben dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője nyilatkozott az esetről. „Sajnos amilyen nagy élményekkel indult az esemény, olyan csalódást keltően ért véget” – áll felütésként.

Mint írják, a KTE korosztályos csapatai a két napos tornát szombaton kezdték el, de már akkor is érezhető volt, hogy valami nincs rendben a szervezéssel, egyes klubok már a hotel foglalás kapcsán problémákkal szembesültek a helyszínen, majd menet közben egyszerűen eltűntek a szervezők és a játékvezetők is. Vasárnap reggelig még kérdés volt, egyáltalán folytatódik-e a torna, ám végül erre nem került sor. Filus Andor a helyszínen szurkolt a KTE csapatainak, így teljesen átérzi a gyerekek és a szülők csalódottságát.

Hasonló cikkünk:  Olvasói vélemény a kecskeméti közügyekkel kapcsolatban

Mint elmondta a honlapnak, a Champions Trophy-n a KTE már tavaly is részt vett, akkor szép élményekkel gazdagodtak a gyerekek, színvonalas szervezés mellett nagyon nívós mezőnyben szerepelhettek, így már akkor eldöntötték, hogy idén is neveznek.

„Mindenki döbbenettel fogadta, hogy a szervezők gyakorlatilag átverték a nevezőket, akadt olyan klub, melynek a hotel foglalásával is problémák voltak és ezzel ott szembesültek. Főleg azért sajnálom, hogy így alakult ez a torna, mert kitűnő hangulatot teremtettek a szülők, a legjobb szurkolótábora a KTE-nek volt, a gyerekek pedig azokon a meccseken, melyeket lejátszottak, remek teljesítményt nyújtottak. Az U11 például veretlenül vezette öt meccs után a csoportját, a Köln ellen egy fantasztikus mérkőzésen játszottak 1-1-es döntetlent. Egy hatalmas élményt vettek el a gyerekektől, amit nagyon sajnálok” – nyilatkozta a KTE ügyvezetője.

Az U11-es csapat remekelt a tornán, öt meccséből négyet nyert meg, a Köln elleni döntetlen pedig önmagában is hatalmas siker, ezzel a Kecskemét vezette is a csoportot. Az U10-es gárda két mérkőzésen tudott pályára lépni, míg az U9-nek három találkozó jutott, majd helyben lekötött edzőmeccsekkel vigasztalódhattak a gyerekek a botrányos szervezés ellenére.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...