fbpx

FRISS HÍREK

Orbán Viktor utazásai másfél év alatt félmilliárd forintba kerültek

- Advertisement -

Orbán Viktor 51 hivatalos látogatást tett külföldön 2022. januártól 2023. június közepéig, ebből 18 alkalommal vette igénybe a Magyar Honvédség által vásárolt Airbus A319-es különgépet.

Az utazások 502 millió forintba kerültek – derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium adatközléséből. A részleteket nem közölte sem a minisztérium, sem a miniszterelnök hivatala, így nem tudni, hogy az egyes tételek mekkorák voltak.

Több esetben is felmerült, hogy kifejezetten drágán, luxuskörülmények között béreltek szállást a kormányfő delegációjának, ezért is volna fontos az adatok részletezése. Például tavaly júliusban a magyar küldöttség Bécs egyik legdrágább hoteljében szállt meg.

Feltűnő, hogy alacsony összeget tüntetnek fel az összesített útiköltségnél, mert 93 millió forintot írtak az 51 látogatásra. Viszont 49 fős delegáció ment Orbán Viktorral az üzbegisztáni Szamarkandba, Kairóba 43-an, a türkmenisztáni útra 38-an kísérték el. Ennek oka az lehet, hogy nem lehet tudni milyen áron számolják el az Airbus A319-es különgép használatát.

Hasonló cikkünk:  A jelek szerint Orbán Viktor politikai őrségváltásra készül

Az ömlesztett költségekkel a kormány elfedi azt is, hogy mennyibe kerülnek az olyan kitérők, mint Orbán Viktor legutóbbi pisai útja, ahol egyiptomi hivatalos útjáról hazafelé állt meg.

via RTL

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...