fbpx

FRISS HÍREK

SzázSzó néven Budapesten lesz az új Szárszói Találkozó

- Advertisement -

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő a 24.hu-nak elárulta:

„Évek óta gondolkodom már azon, hogy fel kell éleszteni a szárszói találkozók hagyományát, igencsak ráférne a közéletre.”

Ujhelyi szerint eljött az ideje, hogy megvalósítsa ezt az elképzelését, miután szakított az MSZP-vel, és nem indul a következő EP-választáson. A találkozók korábbi főszervezői, Farkasházy Tivadar humorista és Horgas Péter, a Civil Bázis vezetője a támogatásukról biztosították a politikust.

Az első Szárszói Találkozót 1993-ban rendezte meg a balatonszárszói nyaralójukban Farkasházy és családja. 2016-ig minden évben (egy nagyobb szünettel) a család kertjében jöhettek össze a magyar politikai, gazdasági, tudományos és művészeti élet képviselői, hogy az ország aktuális ügyeiről vitatkozzanak.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is a résztvevők között volt eleinte, majd később hagyományosan inkább a balliberális elit találkozóhelye lett a rendezvény.

Hasonló cikkünk:  Jön az európai törvény a közmédia függetlenségéről

Az új Szárszói Találkozó nem a Balaton-parton, hanem Budapesten, a Margit-szigeten lesz szeptember 9-én, ezért az zártkörű összejövetel nevét is SzázSzó Találkozóra változtatták. A szervezők szerint „ugyanazt és ugyanúgy bizonyosan nem lehet azonnal létrehozni, de civil és közéleti bázison mi most kísérletet teszünk a folytatásra”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...