Raskó György: Életveszélyes lenne elhagyni az Európai Uniót

0
forrás: Tóth Gergő/Népszava

A közös agrárpolitika okán minden tagországra hasonló feltételek vonatkoznak. A támogatások sorsa Brüsszelben dől el, onnan érkezik automatikusan a pénz is. Tehát ezen a területen nem itthon osztják a pénzt, ezért az agrártámogatásokat nem is lehet ellopni, itt nincs korrupció – mondta kecskeméti sajtótájékoztatóján Raskó György. Az Antall-kormány földművelésügyi államtitkára a Momentum meghívására érkezett a városba.

Mint mondta, az a 7000 milliárd forint, amelyet az Európai Unió átutal a magyar mezőgazdaságnak, az nagyon komoly eredményeket hozott. Mondhatni, a magyar agrárium számos területen meg tudott újulni belőle.

A magyar falu, a magyar vidék megélhetése nagy részben azoknak az uniós pénzeknek köszönhető, amelyek a mezőgazdaságon keresztül érkeznek. A mezőgazdasági jövedelmek 70%-a az uniós támogatásnak köszönhető. Ezért életveszélyes lenne elhagyni az EU-t-  szögezte le Raskó György.

Hasonló cikkünk  Polgármesteri összeférhetetlenségi aggály: A Momentum beveti Szél Bernadettet

Elmondta azt is, hogy azért támogatja a Momentumot, mert a párt ezekkel tisztában van, és teljes mértékben Európa-párti.

A Momentum elnöke azzal egészítette ki az egykori államtitkárt, hogy ma Magyarországon nem bevándorlási válság van, hanem kivándorlási. Mindaddig lesz ez így, amíg a magyarok úgy érzik, hogy nem kapják meg itthon az egészséget, a tudást, és a munkát. Ez az, ami mindannyiunkat összeköt – tette hozzá Fekete-Győr András.

A sajtótájékoztató egyébként szakadó esőben zajlott, de Raskó György erre úgy reagált, hogy a májusi eső aranyat ér.