fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Raskó György: Életveszélyes lenne elhagyni az Európai Uniót

- Advertisement -

A közös agrárpolitika okán minden tagországra hasonló feltételek vonatkoznak. A támogatások sorsa Brüsszelben dől el, onnan érkezik automatikusan a pénz is. Tehát ezen a területen nem itthon osztják a pénzt, ezért az agrártámogatásokat nem is lehet ellopni, itt nincs korrupció – mondta kecskeméti sajtótájékoztatóján Raskó György. Az Antall-kormány földművelésügyi államtitkára a Momentum meghívására érkezett a városba.

Mint mondta, az a 7000 milliárd forint, amelyet az Európai Unió átutal a magyar mezőgazdaságnak, az nagyon komoly eredményeket hozott. Mondhatni, a magyar agrárium számos területen meg tudott újulni belőle.

A magyar falu, a magyar vidék megélhetése nagy részben azoknak az uniós pénzeknek köszönhető, amelyek a mezőgazdaságon keresztül érkeznek. A mezőgazdasági jövedelmek 70%-a az uniós támogatásnak köszönhető. Ezért életveszélyes lenne elhagyni az EU-t-  szögezte le Raskó György.

Hasonló cikkünk:  A rendőrség ingyen helikopterezteti Szijjártó Pétert

Elmondta azt is, hogy azért támogatja a Momentumot, mert a párt ezekkel tisztában van, és teljes mértékben Európa-párti.

A Momentum elnöke azzal egészítette ki az egykori államtitkárt, hogy ma Magyarországon nem bevándorlási válság van, hanem kivándorlási. Mindaddig lesz ez így, amíg a magyarok úgy érzik, hogy nem kapják meg itthon az egészséget, a tudást, és a munkát. Ez az, ami mindannyiunkat összeköt – tette hozzá Fekete-Győr András.

A sajtótájékoztató egyébként szakadó esőben zajlott, de Raskó György erre úgy reagált, hogy a májusi eső aranyat ér.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...