fbpx

FRISS HÍREK

Felelősségteljesen viselkedtek a kecskemétiek a hosszú hétvégén

- Advertisement -

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Facebook-bejegyzésben összegezte az ünnepi hétvége tapasztalatait.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Kecskeméti Városrendészet is megküldte a Városi Operatív Törzs számára az ünnepi ellenőrzésekkel kapcsolatos tájékoztatót. Az ellenőrzések során az országos korlátozások és a helyi operatív törzs határozatainak betartását is ellenőrizték.

Az ideiglenesen lezárt területeken – Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Kecskeméti Arborétum, Nyíri erdő – a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályok megsértése miatt nem volt szükség rendőri intézkedésre.

Viszont szombaton az esti, éjszakai órákban a járőrök több esetben is helyszíni bírságot szabtak ki, mert az egyik nagyáruház parkolójában több személygépkocsival fiatalok, fiatal felnőttek gyűltek össze. Ők nem tudták igazolni, hogy a kijárási korlátozásnak megfelelő, alapos okkal tartózkodnak a közterületen.

A rendőrség munkatársai szombaton a Margaréta Idősek Otthonában a kijárási korlátozásokról tartottak tájékoztatást az ott lakók részére, továbbá hangosbemondón tájékoztatták a város lakosságát.

A Kecskeméti Városrendészet a Budai utcai piacnál, a belvárosban, a külső területeken lévő parkokban, a játszótereken tartott folyamatos ellenőrzést, ellenőrizték a a térfigyelő kamerákat, a polgárőrséggel közös hangosbeszélőn tájékoztatták a lakosságot, és a rendőrséggel közös éjszakai szolgálatot tartottak.

A piaccsarnokba történő beléptetés során néhány esett kivételével megértették az állampolgárok az időkorlátos vásárlási sávokat. A csarnokba történő belépéskor jellemző volt a szociális távolság be nem tartása.

Egy nagyáruház esetében a túl nagy tömeg miatt figyelmeztetni kellett a biztonsági szolgálatot. Az áruházat a városrendészek később is ellenőrizték, akkor már működött a zsiliprendszer.

Hasonló cikkünk:  Nincs elfelejtve, idén kezdhetik építeni a trieszti magyar tengeri kikötőt

A városrendészet munkatársai pótolták a játszótereknél leszaggatott, lezárást jelző szalagokat.

A sétálók, sportolók figyeltek a szociális távolság betartására. A Kápolna réten és a Csalánosi erdőben nem voltak tömegek, az ott sétálók, horgászok jelentős távolságot tartottak egymástól.
Nagyszámú futó, kerékpározó volt a városban, legsűrűbben a III. Béla krt. szélén lévő zöldsávon és kerékpárúton. Mindenki igyekezett tartani a szükséges szociális távolságot.

A Homokbánya Zöldváros program keretében kialakítás alatt álló területen nagyszámú fiatal (30-50 fő) gyűlt össze többször is, és használták a még át sem adott, parkot, létesítményeket. A városrendészek több esetben visszatérően ellenőrizték a helyszínt és elküldték az ott tartózkodókat. Kecskeméten néhány parkos részén is szükséges volt az ott tartózkodó csoportosulók hazaküldése, ami ellenkezés nélkül megtörtént.

Elmondhatjuk tehát, hogy a kecskemétiek döntő többsége óvatosan, felelősségteljesen töltötte az ünnepeket, amit időseknek, fiataloknak egyaránt nagyon köszönök.

Az ünnep kapcsán is tapasztaltam, hogy a piac, az ottani termékek iránt nagyon nagy az érdeklődés. Ezért kértem a piac vezetését, hogy mielőbb szervezzék meg a házhoz szállítást. Ebben azon önkormányzati cégek, intézmények dolgozói segítenek majd, akiknek jelenleg nincs feladatuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...