fbpx

FRISS HÍREK

Kár érte – kifordult magából a tapsolós kezdeményezés

- Advertisement -

Az alapötlet szép gesztus volt. A kezdeményezőt, a Facebook csoport megalkotóját a jó szándék vezérelte. Akkor, amikor arra buzdított, hogy mindenki tapsoljon az otthonában, ezzel is kifejezve a köszönetet mindenki felé, aki most azért küzd, hogy minél hamarabb vége legyen a járványnak. Élőben közvítítettünk néhány estét, és a visszajelzések az akcióról pozitívak voltak. Aztán megváltozott valami. Bár továbbra is feltételezzük, hogy mindenkit a jó szándék vezérel, mégis mássá lettek az esti nyolc órási tapsolások.

A tűzijáték sokakat kiakasztott

Egyre több a szervezett, sokakat összecsalogató megmozdulás. A taxisok felvonulása, a motorosok vonulása már megosztó lett. A köszönet mellett megérkeztek azok a kommentek, amelyek szerint ezeknek nem most van az ideje. A minap taps közben tűzijáték is volt valahol a városban. Ez már egyenesen dühöt váltott ki sokakból. Nem egy hozzászóló írta, hogy számára ezzel telt be a pohár. Mert eltorzult egy olyan hangulat felé az alapötlet, amely már inkább karneváli, ünnepi jelleget ad az estéknek. Az ilyen hozzászólásokban rendre az olvasható, hogy arról van most szó, hogy maradjunk otthon, és mindenki otthon fejezze ki a köszönetét. Amikor kijárási korlátozás van, akkor ne legyenek csoportosulások az utcán.

De mi történhetett?

Talán hibás lehet a sajtó is, beleértve minket is, mert általunk sokkal többekhez jutott el az ilyen akciók híre. És ugyanígy hibás lehet bárki, aki ilyen videót tett közzé. Vagy nem hibásak sem ők, sem a sajtó, és egész más oka van ennek. Mi egyébként még akkor kezdtük (talán elsőként), amikor még a legelején tartottunk az efféle köszönetnyilvánításnak. Akkor nem voltak még szervezett akciók. A taxis vonulásra már nem is mentünk, magunk is éreztük, hogy ez már talán sok. Persze értjük: ők és a motorosok azzal az eszközzel tudják kifejezni hálájukat, amilyen eszközük van ehhez. De talán igaza van azoknak is, akik úgy hiszik, hogy ha ők mindannyian otthon tapsoltak volna, akkor is pont eléggé kifejezték volna együttérzésüket. A polgárőrös akcióra elmentünk, mert az nem egy vonulás volt, az az ő zenés köszönetük volt a kecskemétiek felé. Itt ért minket utol a motorosok menete, amiről gyorsan be is számoltunk. Talán hiba volt. Talán valóban azért vannak ilyen akciók, mert mi (és most már több sajtó is) megmutatja ezeket. Ha ez így van, akkor mi teszünk egy lépést annak érdekében, hogy a folyamat visszatérjen az eredeti formájába.

Hasonló cikkünk:  Vitát tartanak majd az EP-ben a kínai rendőrök magyarországi járőrözésével kapcsolatban

A KecsUP nem fog több szervezett akciót bemutatni, bárki is szervezze azt

Azért kezdtük el a közvetítéseket, hogy akiknek szól a taps, azokhoz nagyobb eséllyel eljusson. Hogy erőt adjunk azzal is, hogy megmutatjuk, mennyien tapsolnak. Az otthoni tapsolásra továbbra is buzdítunk mindenkit. Viszont azt kérjük, hogy ne legyenek csoportos megmozdulások. Maradjon mindenki otthon!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...