Maszkot kell hordaniuk a katonás diákoknak az iskola folyosóin

0
Katona József Gimnázium (Fotó: Műemlékem.hu / carmin)

A kecskeméti Katona József Gimnázium 2020. szeptember 2-án arról tájékoztatta a szülőket és a diákokat a Facebookon, hogy a koronavírus-járvány miatt a következő szabályokat vezetik be:

 1. Kérik, hogy felső légúti tünetek – köhögés, légzési nehézség, orrfolyás, torokfájás –, továbbá hasmenés észlelése esetén a tanuló maradjon otthon.
 2. Kérik, hogy a tanulók testhőmérsékletét otthon minden reggel ellenőrizzék, és 37 fok feletti hőmérséklet esetén a tanuló maradjon otthon.
 3. Kérik, hogy a fenti esetekben a szülő konzultáljon a háziorvossal, és csak teljes gyógyulás után, orvosi igazolással együtt küldje a gyermeket újra iskolába.
 4. Kérik, hogy a szülő a tanítási idő alatt legyen telefonon elérhető, hogy tudják értesíteni, ha gyermekén az iskolában betegség tüneteit észlelik.
 5. Az iskolába érkezéskor a tanulóknak fertőtleníteni kell a kezüket! Napközben elvárás, hogy a tanulók gyakori, alapos kézmosást végezzenek, és többször fertőtlenítsék kezüket.
 6. A hetesek minden óraközi szünetben szellőztetik a tantermeket.
 7. A folyosókon, közösségi terekben a maszk szabályos használata kötelező! Kérik, hogy a tanulók lehetőleg 1,5 méteres távolságot tartsanak, kerüljék a csoportosulást.
 8. A szülőket kérik, hogy iskolai adminisztrációs ügyeiket lehetőleg online intézzék.
 9. Az iskolába ügyintézés céljából érkezőknek a maszk használata kötelező, és a portánál kell várakozniuk!
 10. Az őszi, téli időszakra az iskola nem szervez kirándulásokat.
 11. Az iskola helyiségeit nem adják bérbe.
Hasonló cikkünk  Balotaszállás egyetlen kocsmájának kell bezárnia a szabálysértés miatt

Az intézkedések célja, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát és zavartalan lehessen az iskolai nevelő-oktató munka.