fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Szövetség: Gaál József tegyen eleget alpolgármesteri esküjének!

- Advertisement -

A helyi iparűzési adó kérdésében továbbra sem enged a kecskeméti ellenzék. Reagáltak az alpolgármester válaszára.

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Köszönjük gyors válaszát. Megtudtuk, hogy többször is jelezte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, Parragh Lászlónak, hogy Kecskemét MJV Polgármester Asszonyával egyetértésben, nem ragaszkodik az alapvető önkormányzati joghoz, a helyi adók közvetlen beszedéséhez, ha ezt a forrást máshonnan biztosítják a város számára.

Azon túl, hogy ismét nyilvánvalóan az önkormányzatiság csorbításáról van szó, Kecskemét is, mint minden település, ezzel kénytelen lesz feladni az eddigi anyagi függetlenségét. A város ezután a központi költségvetés jó szándékára lesz „utalva”.

Félő, hogy a Kereskedelmi és Iparkamara csupán a kormánypárt végrehajtó szerveként tevékenykedik, hiszen az ő érdeke a nagyobb központi befolyás megszerzése az önkormányzatok önrendelkezése felett. Mi kecskemétiek, lokálpatrióta polgárokként sosem szerettük, ha másoktól kell anyagi függőségben élnünk.

Hasonló cikkünk:  Hamarosan itthon is kínálhatnak a bankok kriptoeszközöket

A kecskeméti vállalkozásokra joggal vagyunk büszkék, és joggal lehetnek ők is büszkék Kecskemétre, hiszen fejlődéséhez ők is érdemben hozzájárulnak. Értjük mi a szándékot, de higgyék el, jobb helye van szeretett városunk költségvetésében a helyi adóknak, mintsem hogy kuncsorogni kelljen a lehulló falatokért.

Tisztelt Alpolgármester Úr!

Ezúton ismét felszólítjuk, hogy tegyen eleget alpolgármesteri esküjének és Kecskemét MJV érdekeit helyezze előtérbe a kormánypártok önös, nagyhatalmi érdekeivel szemben! Ellenkező esetben mondjon le alpolgármesteri tisztségéről!

Tisztelettel:

Szőkéné Kopping Rita

Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoport frakcióvezetője

 

Igaza van Gaál alpolgármesternek az iparűzési adóról?

Az ellenzék lemondásra szólítja fel Gaál Józsefet

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...