fbpx

FRISS HÍREK

Hamarosan itthon is kínálhatnak a bankok kriptoeszközöket

- Advertisement -

A kormány átemelné a kriptoeszközök piacairól szóló uniós szabályokat Magyarországra, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium társadalmi egyeztetést kezdeményezett a témában. A törvényjavaslat szerint Magyarországon is bocsáthatnának ki a bankok kriptoeszközöket.

A javaslat tartalmazza a kriptó kibocsátását, kereskedési bevezetését, a hazai kriptoeszköz-szolgáltatást és a felügyeleti feladatok ellátását – vagyis a törvényjavaslat kiegészítené a pénzügyi szolgáltatások listáját a kriptoeszköz szolgáltatással. A javaslat szerint itthon ennek a Magyar Nemzeti Bank lesz majd a felügyelőszerve.

Valószínűleg a pénzügyi szektor intézményei jelennek majd meg főként a kriptopiacon, de a szabályozás tágítja a lehetséges kriptoszolgáltatók körét. Előírják majd, hogy szigorúbban kellene védeni a fogyasztókat az átverésektől, valamint azt is, hogy mi lenne a teendő egy kibertámadás esetén.

Tavaly májusban fogadott el az Európai Tanács egy rendeletet a kriptoeszközök piacáról, ezzel első alkalommal kapott uniós szintű jogi kereteket a kriptó. Magyarországon sok esetre nincs még megfelelő szabályozás, így sok kérdés felmerül a kriptovaluta körül. Például az is, hogy mi történik a digitális javakkal, amikor valaki meghal.

Hasonló cikkünk:  A magyarok költik a legkevesebbet az EU-ban

via Portfolio

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...