fbpx
15 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Orbán Viktor személyi kultusza megjelent Nagykőrösön is

- Advertisement -

Orbán Viktor március 6-i videóüzenetének és március 15-i köszöntőjének kiragadott mondatait közölte hirdetésként, majd negyedoldalon a Czira Szabolcs kabinete által szerkesztett Önkormányzati Hírek. Az Orbán-idézet az ötvenes éveket idézte fel, amikor a nagy Sztalin és magyar tanítványának, Rákosi Mátyásnak a bölcs mondatait zengte a propaganda. Kétségtelenül állíthatjuk, hogy Orbán Viktor személyi kultusza megjelent Nagykőrösön is. Vajon központi parancsra építik, vagy a helyi, nagykőrösi alattvalóinak a megfelelési kényszere a motiváció?

Török Gábor politológus a Magyar Nemzetnek korábban adott interjújában mértani pontossággal vázolta fel az „elvtelen habonyizmusba csomagolt Orbán-rendszert”, amelynek „nem lehet más a vége, mint a bukás”.

Szerinte a Fidesz az elbukott 2002-es választás után téves következtetéseket vont le, és jobboldali értelmiségi holdudvarát, akik valóban hittek a polgári Magyarország eszméjében, lecserélte közpénzeken, állami megbízásokon felhizlalt üzletemberekre, elvtelen döbrögikre, politikai haszonlesőkre és hedonista hercegként dőzsölő tanácsadókra. A Fidesz zászlaján ma már csak marketingfogás a polgári Magyarország célja, amely mögött a zsákmányszerzők Magyarországa épül. De a rendszer csak addig maradhat stabil, amíg az élősködők jól lakhatnak a gazdatestből.

„Ameddig Orbán ezt biztosítani tudja számukra, azaz megnyeri a választásokat, és el tudja osztani a zsákmányt, addig mögötte lesznek” – fogalmazott a Fidesz újhullámos urainak motivációiról, akiket csak a hatalom és a vele járó előnyök érdeklik. A rendszer másik sajátossága, hogy a belső kritikus hangok is csak óvatosan és halkan fogalmaznak, mivel Orbánék a lecserélt, háttérbe szorított értelmiségi holdudvart az egzisztenciális függés láncával rövid pórázon tartják.

Hasonló cikkünk:  Aki ellátogat Orbán ünnepi beszédére, jól meg is lesz figyelve

A hatalom stabilitásának főbb alappillérei így a zsákmányszerzés, a megvásárolt hűség és a rendszertől való függés. Mindezek fölé pedig Orbán Viktor megkérdőjelezhetetlen és megkerülhetetlen vezérstátusza emelkedik. Orbán nélkül a Fidesz centrális erőtere kártyavárként omlana össze és egymással marakodó hataloméhes csoportokra bomlana. Nemhiába Orbán személyi kultuszának építésére fordítja a legtöbb energiát a habonyista marketinggépezet. A bevándorlás kérdését folyamatosan napirenden tartva Orbán Viktor egy nagy formátumú, a magyar érdekekért harcba szálló, az uniós politikában hangsúlyos szereplőként feltűnő államférfiként jelenik meg a közvélemény előtt. Orbán imidzsének kialakításában oroszlánrésze van a jól felépített, strómanok által birtokolt, piacvezető szerepre törekvő kormányzati sajtóstruktúrának is.

A koronavírus-járvány gyorsan felülírta a kormányzati kommunikációban a migránsozást. Orbán gyorsan a vírus elleni csata élére állt, azt a képet mutatva a külvilág felé, hogy személyes döntései, bölcs meglátásai szerint zajlik a védekezés. Mindegy, hogy migráns, Soros vagy koronavírus, a lényeg, hogy Orbán vezénylőtábornokként áll a vártán és védi a hazát. Ehhez asszisztál kellő buzgalommal a nagykőrösi önkormányzat közpénzből kiadott lapja, amelynek készítői – Szapora István, Horváth Tibor, Pavolek Renáta, Beretvás Judit – Orbán Viktor fényképeit, idézeteit közlik szinte minden héten, eljuttatva – a mi pénzünkön! – a Kedves Vezető üzenetét a nagykőrösi postaládákba.

Török Gábor szerint a folyamatok mögött rettegés és félelem húzódik meg, mert a Fideszben pontosan tisztában vannak vele, hogy egyedül Orbán Viktor hitelességével lehet fenntartani a rendszert, amelynek rothadását és gátlástalanságát csak a miniszterelnök személyi kultusza tudja elfedni.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...