fbpx
27.8 C
Kecskemét
2022. augusztus 12., péntek

FRISS HÍREK

Fekete-Győr: A Lex Szemereyné egy jogszerűtlen és erkölcstelen álláshalmozás utólagos kimagyarázása

A Momentum elnöke is megszólalt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármesterének összeférhetetlenségi aggályában. Amelyet a benyújtott törvényjavaslat óta (egy polgármester lehetne egyszerre városvezető és egy egyetemi alapítványnál is pozícióban) a Momentum már nem is aggálynak, hanem egyenesen összeférhetetlennek nevez. Azzal az indokkal, hogy amennyiben ezt a változtatást most tennék bele a törvénybe, akkor ez azt jelenti, hogy eddig nem volt jogszabályi alapja annak, hogy Kecskemét polgármestere két helyről is fizetést vegyen fel.

Fekete-Győr András posztjában igyekszik összefoglalni, mi történt eddig.

“A Neumann János Egyetemet 2016-ban Matolcsy György és családja hozta össze a korábbi Kecskeméti és Szolnoki Főiskola összegyúrásával, és tette meg unortodox gazdaságelméletének képzési központjává. Azóta közpénzmilliárdokból sorra húzzák fel az új egyetemi épületeket, a Magyar Narancs szakértői becslései szerint 40-50 milliárdos nagyságrendben. Tavaly augusztusban pedig a Fidesz az egész egyetemet állami kézből magánkézre játszotta át a Neumann János Egyetemért Alapítvány fenntartásába. Ennek az alapítványnak a felügyelőbizottságába került bele 1,6 milliós havi fizetésért Matolcsy György rokona, Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia.”

Utána arról ír a Momentum elnöke, hogy Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő rámutatott arra, hogy nem csupán erkölcsileg, de jogilag is aggályos, hogy a polgármesternek két fizetése van. Mégsem mondott le az összeférhetetlen tisztségről, ahogyan egy normálisan működő nyugati országban ez ilyenkor szokás.

Hasonló cikkünk:  Életmentő gyógyszer gyerekeknek: Szemereyné szerint ez támadás a város ellen
Hasonló cikkünk:  Kecskeméten is nyílik informatikai szolgáltatóközpont

“De mivel a Fidesz Oroszországtól, Kazahsztántól és Kínától veszi a mintákat arról, hogyan kell kormányozni, ezért a Momentum vizsgálódásaira válaszul a legabszurdabb megoldást találták ki. Április 1-jén törvénymódosítást nyújtottak be, melyben külön beleírták az összeférhetetlenségre vonatkozó kivételek közé a „közérdekű vagyonkezelő alapítvány felügyelőbizottságának tagja” pozíció megnevezését. Probléma megoldva.” – írja a pártelnök, aki szerint:

Személyre szabott törvény egy jogszerűtlen és erkölcstelen álláshalmozás utólagos kimagyarázására: az orosz elnök is elégedetten csettintene, ha látná.

Fekete-Győr András azzal fejezi be a posztot, hogy “Magyarország nyugati ország, és nyugaton a politikusoknak mindenki máshoz hasonlóan el kell számolniuk a tetteikkel. A törvénymódosítás egyben elismerése annak, hogy az eddigi törvény szövege szerint Kecskemét polgármesterének pozíciója nemcsak morálisan, de jogilag is összeférhetetlen volt az 1,6 milliós felügyelőbizottsági tagságával.”

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...