fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Panaszkodnak a szállodások a SZÉP kártya szabályainak megváltozása miatt

- Advertisement -

A kormány múlt héten bejelentette, hogy hideg élelemre is felhasználható lesz a SZÉP kártya augusztus elsejétől – erre úgy reagáltak a szállodások, hogy kiszámíthatatlan szezon elé néznek.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél veszteségtől tartanak és azt szeretnék, ha egy hónappal később vezetnék be a változtatást. Azt is javasolják, hogy korlátozzák a hideg élelmiszerre költhető összeget. A kormány nem reagált erre a felvetésre.

„Lehetővé tesszük a SZÉP-kártyák felhasználását a hideg élelemre” – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a június 19-i kormányinfón. Hozzátette, hogy augusztus elsejétől év végéig mósodítják a SZÉP kártyák felhasználást, és növelik a keretet is.

Az azóta megjelent kormányhatározat szerint alkoholon és dohányterméken kívül jóformán bármit lehet majd SZÉP kártyával vásárolni. Több szállodás szerint is a döntés miatt kiszámíthatatlan szezon elé néznek. Érthető a segítő szándék, de a megvalósítás már kevésbé.

Hasonló cikkünk:  Júniusban indul az otthonfelújítási program, alapanyag van elég, szakember már kevésbé

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél attól tartanak, hogy az intézkedés veszteséget okozhat a hoteleknek, ezért levelet írtak Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek. Flesch Tamás, a szövetség elnöke elmondta, hogy „az augusztus elsejei kezdést szeptember 1-jére, tehát a főszezon utáni időszakra mérsékeljék, és lehetőség szerint 30-35 százalékon limitálják a SZÉP kártya felhasználásnak a hideg élelmiszerre költhető arányát.”

Újságírói kérdésre a kormány annyit közölt, hogy a SZÉP-kártya keretének megemelése, valamint a felhasználás kibővítése számottevően növeli a családok vásárlóerejét, segíti a hazai turizmust, és hozzájárul a GDP növekedéséhez.

via RTL

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...