fbpx
17.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Vadai Ágnes kérdezett, Kövér László közbelépett

Virág vagy fejsze? Avagy egyetért Ön a női lélek nagy „szakértőjének”, Böjte Csabának asszonynevelő gondolataival? – tette fel a kérdését Semjén Zsoltnak a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes azon gondolatait idézte Vadai Ágnes, amelyeket egy anyák napi rendezvényen mondott.

„Ilyenek a nők. Ha virágot kapnak turbékolnak. Ha a fejsze fokával kopogtatják a vállukat, akkor sikoltoznak. Nem olyan komplikált a női lélek. (…) Mindig, amikor egy ilyen asszony jön, akkor a kollégáknak elmondom, el kell vinni a fodrászhoz, aludja ki magát, szép ruhákat kell venni a turkálóban, és nagyon hamar megnyugszik, biztonságban érzi magát a nő. Kicsit sírdogál, de tényleg talpra áll” – fogalmazott.

Vadai nem először érdeklődött Semjén Zsoltnál Böjte Csaba ténykedésével kapcsolatban, korábban választ is kapott, most azonban Kövér László házelnökkel került szembe az ellenzéki politikus.

Kövér így mentette ki a válaszadás kötelezettsége alól Semjén Zsoltot:

„Böjte Csaba semmilyen magyar állami tisztséget nem visel, ezért a ferences rendi szerzetes írásbeli kérdésben hivatkozott véleménynyilvánítása nem tartozik a Kormány egyházakkal való kapcsolattartás koordinációját magába foglaló feladatkörébe.”

A házelnök nem állt meg itt, Vadai egy másik kérdését is visszadobta. Több orgánum is beszámolt arról, hogy a Corvinus Egyetemen a vizsgára készülő diákok a számokérés helyett egy Orbán Ráhel-előadást kaptak. Az előző nap ráadásul külön figyelmeztették a diákokat, hogy kötelező a részvétel – akik meghallgathatták a miniszterelnök „saját lábon álló” lányát a BDPST Group szakmai gyakornoki programjával kapcsolatban.

Hasonló cikkünk:  A tömeges leállítás után 24 útfejlesztési projektet indít a kormány

A kérdés pedig: Így képzelik el a jövő oktatását? Vadai a miniszterelnöknél érdeklődött, Kövér azonban visszautasította az irományt. Emlékeztetett, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem ún. alapítványi fenntartású egyetem és az állam már korábban ennek kuratóriumára testálta át az alapítói jogok teljes körű gyakorlására.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-Erdoğan találkozóról Szijjártó számolt be

„A fentiekre – valamint az egyetemi autonómiára – tekintettel a képviselő kérdésének megválaszolása az alapítói jogkört gyakorló feladatkörébe tartozik, ő jogosult ebben az ügyben önállóan intézkedni és dönteni, kormányzati szerv a kérdésben felvetett állítólagos esemény felett nem rendelkezik hatáskörrel” – fogalmazott.

via Népszava

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...